24-09-2020

Carević: Isplata zaostalih zarada prioritet

Povodom zaostalih isplata zarada zaposlenima u gradskoj administraciji kao i javnim ustanovama kulture i RTV Budva, novoizabrani predsjednik Opštine Budve, Marko Carević, kazao je da je taj problem prvi na listi zadataka za rješavanje.

Carević: Isplata zaostalih zarada prioritet | Radio Televizija Budva

On je, nakon današnje sjednice lokalnog parlamenta, odgovarajući na pitanja novinara, naglasio da očekuje da će Privredni sud konačno postupiti po prigovoru, jer je, kako smatra, takva politička odluka jedno pravno nasilje, a zbog koje je blokiran račun Opštine Budva.

"Sredstava na računu ima, nadamo se deblokadi i urednoj isplati zaostalih ličnih dohodaka, kao i rješavanju svih drugih problema. Priliv u budžetu je do sada nekih 40%, što i nije tako loše, s obzirom na ovakvu turističku sezonu", istakao je on.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu potrudiće se da obezbjede finansijsku stabilnost, lična primanja, i vidjeti zajedno sa Vladom, koji su dalji koraci.

"U svakom slučaju, nadam se da neće biti problema, i ono što je bitno, moraće da se radi, pa samim tim svi oni koji su zainteresovani za lična primanja, moraće i rad da podignu na viši nivo", poručio je Carević.



D.B.