09-05-2019

Carević: Ne koketiram sa DPS-om

Rad nove izvršne vlasti na čijem sam čelu koncipiran je na strogom poštovanju zakona i procedura i to je najbolji put depolitizacije javne uprave, smatra predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević. Tvrdi i da DF ne koketira sa DPS-om.

Carević: Ne koketiram sa DPS-om | Radio Televizija Budva

Naime, odluka Carevića da za savjetnicu imenuje članicu DPS-a Jelenu Baštricu naišla je na brojna negodovanja, čak i prijetnje Demokrata da će raskinuti koaliciju u Budvi.

On tvrdi da je je u njegovom kabinetu angažovan kadar koji pripada različitim političkim opcijama, zato što, kako je istakao, smatra da nečiji stručni i profesionalni kvaliteti treba da budu važnije od partijske pripadnosti.

"U dosadašnjem radu kroz privatni sektor dobro znam koliko znači da pored sebe imate profesionalce u svom poslu i taj pristup sam zadržao i u vršenju javne funkcije. Dakle, Jelenu Baštricu i sve one koje čine moj tim, nijesu preporučile partijske knjižice i nijesu angažovani po partijskom ključu. Znam da ovo nije uobičajena praksa u političkom životu Crne Gore i vjerujem da je treba mijenjati i da prioritet u zapošljavanju treba da imaju oni koji imaju stručne reference i koji mogu da odgovore velikim izazovima koje postavlja javna uprava. Negodovanja koja su se pojavila sa tim u vezi tumačim kao suštinsko nerazumijevanje procesa koji su nam neophodni kao društvu. Moram da istaknem da je veći broj onih koji su pozdravili pristup da partijsku pripadnost stavim u drugi plan”, tvrdi Carević.

On je rekao da je prilikom donošenja te odluke imao podršku Demokratskog fronta, kao što je ima u svemu što radi kao predsjednik Opštine Budva.

"Koalicioni partneri imaju pravo na svoj stav i pravo da im se nešto u mom radu sviđa ili ne i u potpunosti sam otvoren da o tome detaljno razgovaramo na koalicionim sastancima koje redovno održavamo", rekao je Carević.

Ističe da direktne optužbe da koketira sa DPS-om nije primijetio kod koalicionih partnera, niti su mu ih do sada saopštavali na sastancima.

"To što ponekad u žaru političke borbe te tvrdnje pronađu mjesto u njihovim saopštenjima nije nešto na šta bih trebao da dam odgovor, već bi to trebali da urade oni. Te tvrdnje ne stoje u logičkoj ravni, jer bi se iz toga moglo zaključiti da onda čitava koalicija koketira sa DPS-om i onda se postavlja pitanje zašto ste i dalje u toj koaliciji. Demokratski front ne koketira sa onima koji su 30 godina uništavali Crnu Goru i to je elementarno poznato svim građanima, pa samim tim i našim koalicionim partnerima”, dodao je on.

Izvor: RTCG