31-05-2019

Carević: Ukoliko predloženi Protokol ne bude imao skupštinsku većinu neprihvatljivo mi je da i dalje budem predsjednik Opštine

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević ponovio je da bi povlačenje odluke koju je sklopio sa turskim biznismenom o gradnji vrtića uslovilo glasanje za njegovo nepovjerenje.

Carević: Ukoliko predloženi Protokol ne bude imao skupštinsku većinu neprihvatljivo mi je da i dalje budem predsjednik Opštine | Radio Televizija Budva

Koalicioni partneri su u ponedjeljak tražili od Carevića da poništi Protokol, tražeći da se isključivo gradi kongresni centar, a u perspektivi i kongresni hotel. Riječ je o inicijativi 12 odbornika od 18, koliko ima vladajuća koalicija.

Predstavnici DF-a ostaju pri stavu da je Protokol nešto što dobro donosi gradu, te da njihovih šest odbornika neće glasati za poništenje.

Ako predloženi protokol ne bude imao skupštinsku većinu na narednoj sjednici, predsjedniku Opštine Marku Careviću, biće neprihvatljivo da i dalje ostane na toj funkciji.

"Meni je lično neprihvatljivo da budem i dalje predsjednik ako ova Odluka bude mimo moje volje. Ja predstavljam volju svih građana i preuzimam odgovornost, donosim odluke onako kako mislim da treba, i da su u skladu sa mojim ovlašćenjima, u skladu sa zakonom, u skladu sa onim što je najbolje u interesu građana i grada Budve. Ono što je jako važno da je sve rađeno na znanje svih i u mom kabinetu poštujući sve procedure i ono konačno što je ubjedljivo važno i najosetljivija tema bez ikakvih primjesa bilo kakve korupcije ili bilo čega što nije na visoko moralnom nivou", kazao je Carević za TV Budva.

Carević je rekao da ne razmišlja o podršci odbornika DPS-a, već da očekuje da svako glasa po svojoj savjesti.

"Samo želim da se uz Zahtjev za poništenje moje odluke, radi izbjegavanja bilo kakvog licemjerstva, preispita i moja podrška. I to je nešto što ja tražim, potpuno legitimno i to je moj zahtjev, a odbornicima poručujem da misle svojom glavom, ni jedan zbog mene ne mora glasati, da mi da podršku ako misli da ne treba ", istakao je Carević.

On tvrdi da je hiljadu puta kazao da nije na poziciju predsjednika Opštine došao zbog karijere ili da uradi nešto što nije po zakonu.

"Ovo nije kako treba i treba preispitati sve. Vidjeli ste u Austrijei zbog čega je Vlada pala. Tako se radi u nekim demokratskim zemljama i želja mi je da demokratija jednog dana bude i ovdje u Crnoj Gori i u Budvi konkretno, i zato ne treba bježati od onoga što je poenta, otvoreno crnogorski u oči, i to je nešto što jedva čekam i to će za mene biti jedna velika relaksacija u svakom smislu", zaključio je Carević.