06-11-2014

CDU nova potpisnica Etičkog kodeksa u turizmu

Predsjednik Crnogorskog Turističkog Udruženja, Žarko Radulović, će večeras u Zagrebu potpisati GLOBALNI ETIČKI KODEKS U TURIZMU (GCET).

CDU nova potpisnica Etičkog kodeksa u turizmu | Radio Televizija Budva

Ceremoniji potpisivanja, koja se organizuje na otvaranju Svjetskog kongresa predsjednika udruženja turističkih agencija u Zagrebu, prisustvovaće i Generalni sekretar Svjetske turističke organizacije
(UNWTO) Taleb Rifai.

Potpisivanjem ovog dokumenta Crna Gora ce se pridružiti brojnim svjetskim državama koje su na taj način prihvatile principe održivog razvoja turizma u ekonomskom, društvenom, kulturnom i segmentu zaštite životne sredine, a sve u cilju optimizacije razvoja turističke privrede.

Globalni etički kodeks za turizam (GCET) je dokument koji je zvanično usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih Nacija 2011.

Svjetski kongres predjednika udruženja turističkih agencija, koji večeras počinje u Zagrebu, okupiće više od 300 vodećih predstavnika svjetske turističke industrije i čelnika predstavnika turističkih agencija, koji će, kako je najavljeno, razmotriti trendove i nove mogućnosti za dalji razvoj turističke industrije.