09-06-2021

Čelebić: Ne preuzimamo odgovornost za sva nepropisno parkirana vozila

"Nedostatak parking prostora je najveći problem u Budvi tokom sezone. O tome se trebalo ranije razmišljati kada su se izrađivali planovi, izdavale građevinske i upotrebne dozvole. Nismo smjeli da dozvolimo da zgrada od 400 stanova ima 10 do 15 parking mjesta. Komunalna inspekcija i policija ne može preuzeti odgovornost za toliki broj nepropisno parkiranih vozila." poručio je Darko Čelebić, načelnik Komunalne inspekcije i policije, na sjednici koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone.

Čelebić: Ne preuzimamo odgovornost za sva nepropisno parkirana vozila | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Komunalna policija i inspekcija u Budvi ove turističke sezone biće vrlo aktivna kada je u pitanju rješavanje problema nepropisnog parkiranja, koje je u špicu turističke sezone glavni problem kako Budve, tako i ostalih opština na crnogorskom primorju.

"Pauk služba u Budvi je po statistici godišnjaka koji se izdaje na nivoiu države prva po broju podignutih automobila u odnosu na broj stanovnika. Pojačaćemo naše aktivnosti u tom dijelu i angažovati dvije ekipe koje će na terenu raditi sa kolegama iz Parking servisa. Znate i sami da fali fizički prostor, ja u tom dijelu ne želim da preuzimam bilo kakvu odgovornost Komunalne inspekcije i policije i odgovorim zašto je ovoliko nepropisno parkiranih automobila, zato što nemamo prostora." kazao je Darko Čelebić načelnik budvanske Komunalne inspekcije i policije na sjednici koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone, a prenosi TV Budva.


J.M.