10-07-2020

Cetinje: Cijela služba Komunalne policije u izolaciji

Cijela služba Komunalne policije je u izolaciji i od radnika su uzeti brisevi jer je kod jednog službenika potvrđena infekcija koronavirusom, saopštio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje.


Foto: Pobjeda

Opštinski tim je na elektronskoj sjednici donio nove mjere kako bi se spriječilo nekontrolisano širenje koronavirusa utom gradu. S obzirom na to je kod jednog službenika Komunalne policije potvrđena infekcija koronavirusom, naložena je samoizolacija cijele službe i uzeti su im brisevi.

Od srijede, 15. jula, obustavlja se privremeno rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, osim u Građanskom birou koji će primati zahtjeve građana radnim danima od 10 do 12 časova i isključivo u hitnim slučajevima;

Opštinski tim je pozvao građane da koriste servis e-uprave Prijestonice Cetinje „Sistem 48“ za podnošenje zahtjeva i upita organima lokalne uprave.

"Građanima su na raspolaganju i kontakt telefoni i elektronske adrese organa uprave, koje su istaknute na internet stranici Prijestonice Cetinje", navedeno je u saopštenju.

Građanima Cetinja se preporučuje da socijalne kontakte svedu na minimum i da sve trgovine i druge poslove obavljaju elektronskim putem ukoliko je to moguće.

Prijestonica Cetinje je, da bi obezbijedila komunalni red u gradu, zatražila ispomoć od Glavnog grada i obratila se Odjeljenju bezbjednosti Cetinje da pojača aktivnosti, dok ne budu poznati rezultati testiranja službenika Komunalne policije koji su u samoizolaciji.

Sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, kao i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, nalaže se da se striktno pridržavaju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa, kao i preporuka upućenih državnoj i lokalnoj upravi;

"Molimo sugrađane koji sumnjaju da su inficirani koronavirusom da pozovu Dom zdravlja i konsultujuju o daljoj medicinskoj proceduri i zbrinjavanju", poručili su u Opštinskom timu.


Izvor: Pobjeda