02-07-2020

CG državljanin uhapšen u Italiji, planirao ubistvo

Crnogorski državljanin M. A. (23) uhapšen je prije par dana nadomak italijanskog grada Lećea zbog sumnje da je posjedovao oružje sa kojeg su bili izbrisani serijski brojevi.

CG državljanin uhapšen u Italiji, planirao ubistvo | Radio Televizija Budva

Kako ističu italijanski mediji, upravo podatak da na dva zaplijenjena pištolja nijesu pronađene oznake, odnosno da su one izbrušene, inspektore je navelo na sumnju da je spremna nečija likvidacija, što će utvrditi dalje istražne radnje.

Osim njega, uhapšen je i srpski državljanin J. A.(43) u čijem vozilu je pronađeno oružje, kao i srpska državljanka T. A. (36).

“Inspektori specijalnog odsijeka bili su u kampu za odmor ‘Panareo’, gdje je trebalo da kontrolišu osumnjičenog koji je bio u kućnom pritvoru. Tokom dolaska u pomenuto odmaralište koje se nalazi nadomak Lećea zatečeno je sumnjivo vozilo ‘fiat stilo’, koje je bilo parkirano među napuštenim olupinama automobila. Bilo je očigledno da je vozilo tu namjerno sakriveno. Istragom je utvrđeno da je vozilo registrovano na ime žene koja je živjela u Lećeu, a koja ga je prodala srpskom državljaninu J. A. godinu dana ranije”, navode mediji.

Tokom kontrole vozila koje je moralo biti obijeno jer je bilo zaključano policija je u jednoj torbi koja je bila iza sjedišta suvozača našla dva pištolja i municiju, kao i preciznu vagu za mjerenje.

“Pronađen je pištolj marke Beretta kalibra 6.35 sa izbrisanim serijskim brojem, pištolj kalibra 9 bez oznaka marke i serijskog broja, najvjerovatnije marke Glistenti, tri šanžera i 52 metka. Tokom pretresa pronađeni su i računi na ima srpskog državljanina. Nakon njegovog privođanja i izjave, slobode su lišeni i M. A i T. A., koji su boravili kod njega u stanu, i koje je osumnjičeni doveo u vezu sa pronađenim oružjem”, navode italijanski mediji dodajući da postoje indicije da je planirana nečija likvidacija, te da je vozilo bilo namijenjeno za tu akciju i sakriveno.