07-08-2017

Cicović: Atraktivan hotel čijim gostima smeta jedino buka iz okolnih lokala

Hotel Budva se od drugih hotela razlikuje kako svojim mediteranskim izgledom, tako i atraktivnom pozicijom na glavnom budvanskom šetalištu.

Cicović: Atraktivan hotel čijim gostima smeta jedino buka iz okolnih lokala | Radio Televizija Budva

Kako je istakao direktor hotela Željko Cicović sezonom su veoma zadovoljni, jer je hotel Budva dva mjeseca 100% popunjen.

"Posebno nas raduje da ni jednog trenutka nijesmo osjetili nedostatak ruskog tržišta, naši gosti su i odranije bili iz cijele Evrope, ove godine i Azije, jer imamo značajan broj gostiju iz Izraela i Turske. Vrlo često se pojavljuju individualni gosti iz Kine, što je jedan dobar znak za Crnu Goru, ali i za primorje. Od gostiju sa evropskog tla, najzastupljeniji su Francuzi, Njemci, Englezi,… Prošla godine je bila dobra i popunjenost je bila 98-100%, a ove je za nijansu bolje, popunjenost je sve vrijeme 100%", naglasio je Cicović za Radio Budvu.

On je kazao da se menadžment trudi da hotel izdigne iz prosječnosti, da se stvori slika Budve kakvu ona treba da ima.

"Hotel Budva je hotel visoke kategorije sa muzikom koja se razlikuje od svih ostalih hotela, a to potvrđuje i podatak da se svake večeri traži mjesto više na terasi restorana.
Budva kao ozbiljna turistička destinacija mora ozbiljno da se suoči sa problemom buke, odnosno preglasne muzike koja ponekad dostiže i 120 db. Naša ocjena na tržištu je 9,2 što je vrlo visoka ocjena, ali najveći broj žalbi dobijamo upravo zbog preglasne muzike i to ne naše, nego iz susjednih lokala. To nam pravi najveći problem", kazao je Cicović.