26-01-2022

Čini se da još nije kraj Peaky Blindersa

Stiven Najt, tvorac serije Peaky Blinders, napokon je otkrio kada planira da završi popularnu seriju. Iako je ranije najavio da će se serija završiti periodom Drugog svjetskog rata, čini se da to nije nužno kraj.


Foto: Press

Za sad pratimo uspon Tomija Šelbija do vrha londonske krimi-piramide dok se istovremeno bori s posljedicama PTSP-a, koji je posljedica trauma koje je doživio u Prvom svjetskom ratu.

Tematski bi imalo smisla da priču pratimo od rata do rata, ali Najt je odlučio da neće stati na planiranih šest sezona i filmu koji će zamijeniti sedmu, već namjerava pratiti članove porodice čak i nakon kraja Drugog svjetskog rata.

"Uvijek je bila ideja Britanije između ratova i o tome kako lekcije iz jednog rata nisu naučene, već ponovljene. U isto vrijeme radi se o padu imperija, ulazimo u Drugi svjetski rat i na kraju više nema imperija. No, ponovno sam razmotrio razmjere svega i sad mislim da će se priča nastaviti i nakon rata. Razmišljam o energiji koja postoji za ovo što radimo i želim nastaviti i vidjeti kako će se razvijati nakon toga", rekao je Najt za Empire.

Nakon što završi emitovanje šeste sezone, koju Najt naziva "krajem početka", počinje rad na dugometražnom filmu, a sa snimanjem se kreće 2023. O čemu se radi nije poznato, jer Najt tvrdi da ni sam ne zna sve dok ne započne s pisanjem: "Radim tako da ne planiram jer da počnem, mislim da ne bih bio u stanju to raditi. Samo sjednem za tastaturu i ako dovoljno dobro poznaješ likove, oslobodi ih i vidi što će reći jedni drugima. Neka dijalog vodi radnju."


(Index.hr)