26-03-2018

Ćipranić: Moja agonija za povraćaj imovine traje deceniju

Saveta (Milka) Ćipranić reagoala je povodom izjave Kneževića da je završetak zgrade za prosvjetare neizvjestan zbog prilaznog puta, navodeći da ne traži ništa tuđe, već godinama vodi bitku tražeći sopstvenu imovinu.

Ćipranić: Moja agonija za povraćaj imovine traje deceniju | Radio Televizija Budva

U tekstu gospodin Knežević navodi da je “nemoguće da vlasnici nekoliko desetina kvadrata uslovljavaju izgradnju puta”. Kako navodi Ćipranić, moguće je, i to iz više razloga.

"Prvi je taj što je nama, vlasnicima određenih parcela, ne samo na toj lokaciji već i na mnogim drugim duž budvanske opštine, oduzimana imovina od strane Opštine Budva i lica koja su bila na određenim funkcijama poslednjih godina", istakla je Ćipranić.

Ona je navela da su upisivana druga lica kao vlasnici, između ostalih i FK “Mogren”. I to sve bez njihovog znanja.

"Drugo, godinama već vodim bitku i ne tražim ništa tuđe već sopstvenu imovinu, nasljedstvo moje majke. Bitku sam vodila i na sudu, sud je presudio u moju korist. I niko iz Opštine Budva ne želi da ispoštuje odluku suda", navodi Ćipranić dodavajući da je sa njenim problemom i problemom drugih vlasnika parcela upoznato i trenutno rukovodstvo Opštine.

"Nema kod koga nisam išla na razgovor, angažovala sam brojne advokate, ali rješenje se ne nazire godinama unazad. Kad i pomislim da sam blizu rješenja ili bar odgovora, advokati se povlače, funkcioneri prekidaju kontakt", navodi Ćipranić.

Gospodin Knežević u tekstu, takođe, navodi da se nada da će lokalna samouprava sa svoje strane učiniti dodatan napor u rješavanju problema kako bi se završila agonija prosvjetnih radnika. I ja se nadam da će se isto tako riješiti i moja agonija koja traje već deceniju.

"Pozivam predsjednika Opštine da me primi u kancelariju, kao što je i obećao da hoće nakon što sam mu iznijela svoj problem i problem drugih vlasnika parcela i da mi objasni zašto se ova situacija ne rješava i zašto se ne poštuje sudska odluka", zaključuje Ćipranić.