28-03-2020

Čitaoci šalju: Apel investitorima da poštuju propisane mjere

I pored brojnih apela od strane Ministarstva zdravlja, Instittuta za javno zdravlje, i mjera na lokalnom nivou, ono što se ovih dana može zateći na gradilištima u našem gradu govori da se propisane mjere ne poštuju.


U internet poštu našte redakcije pristigla je fotografija sa jednog od mnogobrojnih gradilišta u Budvi na kojoj se jasno vide radnici koji na sebi nemaju maske i pritom ne poštuju propisanu socijalnu distancu.

Važno je skrenuti pažnju na ovakvo i slično neodgovorno društveno ponašanje i zanermarivanje propisanih mjera koje znatno utiče na život, ne samo onih koji ih ne sprovode već i na živote onih koji su sa njima u svakodnevnom kontaktu.

Maske i socijalna distanca najmanje su što kao pojedinci možemo preduzeti za opštu društvenu dobrobit. Poštujmo mjere, spasimo živote!

Podsjetimo, mjesne zajednice Stari grad, Bijeli do i Sveti Stefan pokrenuli su incijativu uputivši je predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću kao i Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje, da donese naredbu za zatvaranje gradilišta na području budvanske opštine, gdje svakodnevno radi na stotine radnika, a koji direktno prijete da ugroze zdravlje ljudi.