02-08-2022

Čitaoci šalju: Oprez pored parking rampi, povrede su bolne i opasne

Jedna naša čitateljka nam se obratila sa molbom da upozorimo sve građane i turiste na potencijalnu opasnost koja prijeti od rampi na parkiralištima podijelivši sa nama svoje bolno iskustvo.

Čitaoci šalju: Oprez pored parking rampi, povrede su bolne i opasne | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Naime, ona je željela da skrene pažnju na ovaj problem jer je prilikom prolaska pored ulazne rampe kod parkinga ispred Mediteranskog sportskog centra zadobila povredu glave.

"Prilikom prolaska osjetila sam bolni udarac rampe na svojoj glavi, nakon čega sam morala da se obratim za ljekarsku pomoć u Hitnoj službi. Na sreću, sve se dobro završilo iako me glava boljela danima. Meni nije jasno zašto na ovim mjestima ne postoje senzori koji bi se aktivirali u momentima kada bi se kojim slučajem tu zadesio neko od prolaznika, ili ne daj bože dijete i starija osoba. Kasnije sam čula za još par sličnih situacija gdje su dvoje sugrađana prošli sa težim povredama. Iz tog razloga želim da skrenem pažnju javnosti da se dobro čuvaju na ovim mjestima, a nadležnima poručujem da nađu neko rješenje, recimo da postave table upozorenja, ili ugrade zvučne signale kako bi se prolaznici upozoravali na momente kada se rampa spušta", kazala je ona u telefonskom razgovoru sa novinarkom redakcije portala.

Pridružujemo se apelu čitateljke u nadi da će nakon našeg zajedničkog upozorenja biti manje ovih neprijatnin i opasnih situacija.

J.M.