26-07-2018

City Games večeras na otvorenom bazenu

Popularne City games – igre na vodi će se održati večeras na otvorenom bazenu u blizini Starog grada. Manifestacija počinje u 19:30h.

City Games večeras na otvorenom bazenu | Radio Televizija Budva

Nakon osam uspješnih sezona, 278 događaja i gotovo milion pređenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa.

Nakon igara u Kotoru, crnogorske City Games kvalifikacije se održavaju u Budvi večeras i Herceg Novom (28.7.).

Pobjedničke ekipe iz Kotora, Budve i Herceg Novog ostvaruju plasman na igre u Podgorici u kojoj će se 31. jula održati finale Crne Gore.

“Pobjednička ekipa u Crnoj Gori ostvaruje pravu učestvovanja na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata takmičenja je širenje na cijelu Evropu, čime će se projekt City Games po popularnosti moći uporediti sa nekada popularnim Igrama bez granica. U Luksemburgu će Crna Gora biti jedna od 16 europskih ekipa koje će se takmičitii za naslov prvaka. U Luksemburgu će biti snimljeno šest televizijskih emisija, koje će biti emitovane u brojnim državama, a raznovrsna scenografija i dorađene igre će zagarantovati nezaboravno iskustvo.” objasnio je inicijator i direktor projekta Miroslav Krzyk.

Ulaz na večerašnju manifetaciju je besplatan.