06-08-2014

CKM: Država da podrži Cucku jeku

Crnogorska kulturna mreža poziva Ministarstvo turizma i Nacionalnu turističku organizaciju NTO da nađu načina da pruže finansijsku podršku organizaciji četvrte Cucke jeke.

CKM: Država da podrži Cucku jeku | Radio Televizija Budva

"Neodgovoran je odnos NTO-a da prošlogodišnju realizaciju Cucke jeke podrži sa 300 eura, dok festivale koji imaju komercijalni karakter i čiji su organizatori bliski prijatelji pojedinih zaposlenih u NTO, podržavaju sa desetinama hiljada eura. Danas je bilo žalosno i ponizno za Crnu Goru gledati izvještaj sa press konferencije na kojoj je Dragoljub Đuričić kroz suze najavljivao Cucku jeku i saopštavao kako je ostao usamljen u organizaciji manifestacije. Svi mi koji se bavimo organizacijom događaja znamo kako je teško animirati ljude da dolaze na događaje koje organizujemo u gradskim područjima, a kamo li kako je teško animirati hiljade ljudi da dođu u Cuce", ističu u CKM-u.

Kako su dodali, u anketi rađenoj za potrebe Crnogorskog oskara Cucka jeka je, po mišljenju građana Crne Gore, ubjedljivo najbolji događaj godine.

"Što nažalost nije bilo dovoljno Ministarstvu turizma i NTO da finansijski podrže njenu realizaciju. Najoštrije osuđujemo postupak nadležnih Državnih institucija na čija vrata je Dragoljub Đuričić "zakucao", a ta vrata se nijesu otvorila. Kada bi, možda, gospodin Đuričić dolazio iz Zagreba, Sarajeva, Vranja ili Niša, sigurno bi bio više uvažavan i cijenjen, ali pošto je naš Crnogorac ne može dobiti status kakav mu pripada, onaj ljudski status, da ga neko uvaži i sasluša. Do kada će trajati dobro ustaljena praksa da se Crna Gora odriče svojih sinova, i da sve što je tuđe bude više poštovano i uvažavano od našeg?!", pitali su u CKM-u.

Oni su podsjetili i na poteškoće koje su imali prilikom obilježvanja Dana nezavisnosti.

"Nažalost i mi radeći projekat obilježavanja 21. maja koji za Crnu Goru ima mnogo veći značaj od Cucke jeke ili bilo kog drugog festivala nailazimo na slično ako ne I na veće nerazumijevanje od Države I ostalih njenih institucija, ali sve to nas neće pokolebati da natvaimo sa našom misiom širenja partriotskog odnosa kod mladih prema Crnoj Gori", kazali su u CKM-u.