30-03-2021

Crna Gora večeras sa Norveškom

Najbolji fudbaleri Crne Gore u odličnoj atmosferi i s dosta samopouzdanja dočekuju večerašnji duel protiv Norveške, posljednji u martovskom ciklusu kvalifikacija za Mundijal u Kataru.


Foto: FSCG

“Sokoli” su perfektni nakon dva kola, dok Norvežani imaju polovičan skor i u Podgoricu dolaze s namjerom da ostvare trijumf kako bi ostali konkurentni u grupi G.

“Nikad se nije dogodilo da se neka ekipa kvalifikuje na veliko takmičenje poslije tri utakmice. Ovo jeste važan meč i za nas i za njih. Mi ćemo biti spremni, igramo na našem terenu, a dolazile su ovdje mnoge velike selekcije, a ne sjećam se da nas je neko lako pobijedio”, kazao je Stefan Savić, koji je potencirao sjajnu atmosferu u timu.

“Svi sanjamo da sa Crnom Gorom igramo veliko takmičenje, ali polako, korak po korak… Snove i nadu, kao i vjeru da možemo, niko ne može da nam zabrani. Imamo zajedništvo, odličnu atmosferu. Sa selektorom se poznajem 15 godina, isto kao i Stevan, znamo kako emotivno doživljava utakmice reprezentacije”, rekao je fudbaler Atletika.

Upravo će on biti u čestim duelima sa Erlingom Halandom, zvijezdom Norveške.

“On je svjetski talenat, igrač koji je u fokusu zbog svega što je uradio na početku karijere. Nema mnogo da se priča o njemu, ali bilo bi pogrešno da se priča samo o njemu jer Norveška ima dosta kvalitetnih igrača. Jaka su selekcija, ali i mi imamo šta da pokažemo”, poručio je Savić.

Dijeljenje pravde na meču dodijeljeno je sudijskom timu iz Engleske. Predvodi ga Entoni Tejlor, asistiraju mu Geri Besvik i Adam Nan, dok je četvrti sudija Kreg Pouson. Večerašnji meč počinje u 20.45 sati.


(FOS Media)