03-06-2020

Crnogorska Budva: WTE – nema odgovora na zaključke skupštine 19.02.2020. godine

Dana 19. februara, Skupština opštine Budva je donijela set operativnih i pravnih mjera kojima je izvršno rukovodstvo Opštine trebalo na sveobuhvatan način da se bavi problematikom postrojenja za preradu otpadnih voda. Od tog dana, do danas, iako je trebalo da se vrši adekvatna razmjena informacija sa odbornicima skupštine opštine Budva i prema svim gradjanima Budve jednom mjesečno nismo dobijali nijedan odgovor, saopštili su iz OO Crnogorska Budva.


Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Zašto je zanemaren nalaz konsultantske kuće, zašto je promijenjena advokatska kancelarija ?

Najbitnije pitanje, na koje dan danas nemamo odgovor je : Koliko je koštala izgradnja postrojenja ?

Nama je apsolutno jasna odgovornost prethodne vlasti i sadašnjeg predsjednika Opštine koji nijedan potez u rešavanju problema WTE nije uradio uz saglasnost svih subjekata koji odlučuju, te je odgovornost i za poslednje događaje apsolutno na njemu.

Svako prenošenje odgovornosti izvršne vlasti na predstavnike u SO Budva, smatramo nedopustivim dok ne dobijemo sve materijale koji se odnose na zaključke Skupštine od 19.02.2020. godine, te je zakazivanje sjednice i dostavljanje parcijalnog materijala odbornicima, na par sati prije sjednice nešto što ne možemo podržati, obzirom da se ovim postupanjem po ko zna koji put krše odredbe Poslovnika o radu Skupštine opštine Budva, Statuta opštine Budva i Zakona Crne Gore.