17-05-2019

Crnogorska: Kako i sa kim smo formirali vlast u Budvi, tako ćemo i u Kotoru uskoro

Predsjednik kotorskog odbora Crnogorske i član Predsjedništva Dejan Ivović reagovao je jutros na izjavu predsjednika kotorskog DPS-a Željka Aprcovića, koji je na sjednici Skupštine Crne Gore izjavio da je Crnogorska postala dio vladajuće koalicije u Budvi na isti način na koji bi DPS mogao preuzeti vlast u Kotoru, saopšteno je iz Crnogorske.

Crnogorska:  Kako i sa kim smo formirali vlast u Budvi, tako ćemo i u Kotoru uskoro | Radio Televizija Budva

"Obavještavam kotorski DPS i njenog šefa gospodina Aprcovića da je osnovni razlog zbog kojeg je Crnogorska postala dio budvanske vlasti u julu prošle godine da se poštuje izborna volja građana Budve i da ona bude u potpunosti uvažena. A Budvani su na izborima 2016. godine, kao i Kotorani, glasali za promjene. I u jednom i u drugom gradu građani su poručili da DPS treba minimum četiri godine da bude u opoziciji, a ne na vlasti. Ovu poruku građana razumjeli su i i istrajno ga se drži svo troje odbornika Crnogorske u SO Budva i to je čestit i racionalan put", saopštio je Ivović.

On je dodao da je ta činjenica dovoljna da svakome ko imalo slijedi političku logiku kao neprim-jereno izgleda poređenje koje je iznio gospodin Aprcović.

"Uspjeh opozicije na izborima 2016. godine bio je dio željenih promjena i u Kotoru i u Budvi i povratak DPS na vlast bez izbora, bilo u jednoj bilo u drugoj opštini, bilo bi ruganje građanima, izborima i vladavini prava u našoj državi. Zato DPS-u i njenim saveznicima poručujem da Crno-gorsku ne svrstavaju u aktere koji bi mogli da se ponašaju slično njima i da jasno čuju - kako i sa kim je Crnogorska formirala vlast u Budvi, isto tako ćemo i u Kotoru uskoro", rekao je Ivović.

On je dodao da Crnogorska u Budvi nije smjenjivala predsjednika opštine niti je rušila postojeću koaliciju radi stranačkih interesa. Podsjetio je da je inicijativa za smjenu Vladimira Jokića sa mjesta predsjednika opštine Kotor bila katastrofalna greška.

"To je bila kalkulantska i neodgovorna inicijativa. Ali, moji sugrađani, Kotorani, su racionalni glasači i siguran sam da će na sledećim izborima sve ovo imati u vidu kada budu odlučivali za koga će da glasaju. Crnogorska je formirala jak odbor u Kotoru i nakon sledećih izbora bićemo emancipatorska snaga i djelovaćemo po modelu koji uspješno funkcioniše u opštini Budva", zaključio je Ivović.