23-07-2014

CTU osudio pečaćenje hotela Mogren

Spor između Budvanske rivijere i Merkura, odnosno današnje pečaćenje hotela Mogren, nanijelo je veliku štetu turizmu Crne Gore, zaključeno je na vanrednoj sjednici Predsjedništva Crnogorskog turističkog udruženja (CTU).

CTU osudio pečaćenje hotela Mogren | Radio Televizija Budva

“Način, vrijeme i mjesto kako se taj spor riješio smatramo da je nanio veliku štetu turizmu Crne Gore”, stoji u saopštenju CTU, u kojem se ističe da njegovi članovi ne žele da “sude ko je kriv”.

Pečaćenje hotela “ostavio je otužni utisak kod svih koji su imali priliku da to vide a da stvar bude još i gora, fotografije i video zapisi koji će sigurno obići region a i šire, dodatno nam komplikuju i tako tešku sezonu”.

U saopštenju se ističe da su gosti hotela, kojih je 80 u hotelu, “bili zatvoreni u svojim sobama, većina njih i preplašena jer im niko nije mogao objasniti o čemu se zapravo radi. Sad se evakuišu iz hotela a turoperatori koji su ih doveli tu, pokušavaju da im objasne da ih oni nisu prevarili i da su uredno platili njihov boravak”.

Iz CTU postavljaju pitanje zašto odluka nije sprovedena uoči turističke sezone. “Kad se već ovoliko čekalo moglo se sačekati i još 2-3 mjeseca. Sigurni smo da će naša konkurencija dobro iskoristiti ovaj 'auto gol' koji smo sami sebi dali”, stoji na kraju saopštenja.