23-04-2018

Čučka: Budvanska vlast nema legitimitet

Trenutna vlast upravlja Budvom bez ikakvog legitimiteta i takvo stanje treba što prije prekinuti i pripremiti uslove za raspisivanje vanrednih izbora, ocijenili su iz Crnogorske.

Čučka: Budvanska vlast nema legitimitet | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi, Miodrag Čučka, ocijenio je da je Budva zarobljena permanentnom krizom vlasti, bez mogućnosti napredovanja sa, kako je kazao, ljudima koji danas upravljaju tom opštinom.

"Zarobljenom je drže ljudi koji su umislili da jedino oni mogu da upravljaju Budvom, iako u dugom periodu nijesu u stanju ni da obezbijede kvorum za održavanje sjednica Skupštine opštine Budva, a kamoli da rješavaju zajedničke probleme građana Budve", poručio je Čučka u saopštenju dostavljenom PR Centru.

Prema njegovim riječima, trenutna vlast upravlja Budvom bez ikakvog legitimiteta, s obzirom da, kako je rekao, nema većine koja može da podrži "bilo koji predlog bilo kojeg predstavnika bilo koje stranke koja sebe danas smatra dijelom vladajuće koalicije".

"Zato smatramo da bi bilo časno i politički odgovorno da se nosioci vlasti u budvanskoj opštini suoče sa samima sobom, sa svojom nesposobnošću i da se pomjere sa mjesta kojih očigledno nijesu dostojni", rekao je Čučka.

On smatra da predsjednik SO Budva Đorđije Vujović nije shvatio svoju funkciju, jer za vrijeme svog mandata, kako je kazao, nije napravio nijedan sastanak sa predstavnicima Crnogorske.

"Ponaša se kao i svi prethodni - kao da je predsjednik jednog dijela, a ne svih odbornika. A isto važi i za predsjednika opštine gospodina Krapovića. Uz sve ove slabosti, predstavnici ove krnje vlasti se ponašaju i kao da jedva čekaju da se koalicija na vlasti raspadne i da se samo strpljivo bira krivac", ocijenio je Čučka.

On je poručio da politika nije igraonica, da trenutno stanje u Budvi treba što prije prekinuti i, kako je rekao, smijeniti vlast i pripremiti uslove za raspisivanje izbora.

Čučka je istakao da je Crnogorska spremna za vanredne izbore, napominjući da je ona jedina partija koja se striktno pridržavala svog izbornog programa i da je stekla povjerenje Budvana.

"A vi gospodo bez legitimiteta ako se ne bojite raspišite izbore odmah. Svaki drugi potez i odugovlačenje će skupo koštati Budvu i njene građane kao što ih košta vaše neznanje i vaš sistem partijskog upravljanja gradom po čemu se ni za zapetu ne razlikujete od onih od kojih ste preuzeli upravljanje Budvom prije godinu i po", naveo je Čučka.