19-05-2019

Čučka: Crnoj Gori dobro može da donese samo nova generacija političara

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka poručio je jutros da bi crnogorska politika oslonac trebalo da ima u novoj generaciji političara.

Čučka: Crnoj Gori dobro može da donese samo nova generacija političara | Radio Televizija Budva

„Ako želimo da se u našem društvu i u našoj državi razmišlja o progresu, onda je neophodno da šansu dobije nova generacija političara i novi pristup politici. Akteri koji su u vrhu crnogorske politike po dvadeset ili trideset godina nemaju više šta dobro da ponude crnogorskom građaninu“, rekao je Čučka.

Kako piše u saopštenju Crnogorske, on je komentarisao i odluku austrijskog vicekancelara Hansa Kristijana Štrahea da podnese ostavku nakon objave video snimka na kojem se vidi da je nudio ugovore sa državom u zamjenu za podršku svojoj stranci.

„U eliti koja je prosvećena i koja svoju državu usmjerava ka dobru, to je jedini razuman i odgovoran potez. Elita koja je na vlasti u Crnoj Gori trebalo bi da uči na ovom primjeru šta treba da radi i kako treba da se ponaša u sličnoj situaciji. DPS je reakcijom na svoj skandal, na aferu Koverta, pokazao koliko je suštinski udaljen od evropskog načina mišljenja i djelovanja u politici“, izjavio je Čučka.