07-10-2018

Čučka: Najozbiljnije riješiti pitanje privremenih lokacija u Budvi

Približava se rok za pravljenje novog petogodišnjeg plana privremenih objekata u opštini Budva. Jedna od glavnih tema tokom predizborne kampanje Crnogorske bio je upravo plan privremenih lokacija i tada smo obećali građanima da se mora prekinuti sa praksom pravljenja vašara od najljepšeg dijela naše obale, kazao je danas Miodrag Čučka, predsjednik OO Crnogorske u Budvi.

Čučka: Najozbiljnije riješiti pitanje privremenih lokacija u Budvi | Radio Televizija Budva

Kako navodi Čučka, od kontakt zone Stari grad i kompletnog šetališta a sve do Rafailovića i Petrovca vlada sveopšti haos, a naša opština ni po čemu ne podsjeća na neki mediteranski grad kako bi trebalo biti, već na jedan veliki vašar i nered.

Mi u Crnogorskoj stojimo iza obećanja tokom predizborne kampanje i ponavljamo da nećemo prihvatiti niti jedno rješenje koje bi narušavalo i ružilo izgled našeg grada i turističke destinacije. Poseban akcenat stavljamo na kontakt zonu Stari grad, ističe Čučka.

“Naš Stari grad treba da se uredi po preporukama Uprave za zaštitu kulturnih dobara, taj dio grada treba da bude ponos grada Budve, a ne mjesto za brzu zaradu tokom ljeta, bez ikakvog plana i reda, što je do sada bila praksa”, naglasio je Čučka.

“Nećemo dozvoliti da lični interesi još jednom pobjede zajednički interes svih građana Budve, a to je ljepši i uređeniji grad”, zaključio je Čučka.