18-02-2019

Čučka upozorava vlast u Baru: "Građani najbolje znaju šta je za njih dobro“

Miodrag Čučka, potpredsjednik Crnogorske, najoštrije je osudio način na koji lokalna vlast, a pogotovo MUP reaguju na proteste građana u Baru.

“Vlast u Baru se ponaša kao što smo i navikli od vlasti DPS u opštinama u kojima ova partija ima sigurnu većinu u lokalnim skupštinama. Na krilima osjećaja moći, oholo, lišeni osnovnih demokratskih principa, sprovode politiku po mjeri partije. Ne interesuje ih ni snaga argumenta, a pogotovo ne snaga i broj građana koji se protive njihovim potezima”, izjavio je Čučka.Čučka je podsjetio da građani imaju pravo da se suprostave potezima i odlukama vlasti koje smatraju nepravednim ili neprimjerenim i da to svoje protivljenje iskažu mirnim protestima.

“Vlast mora da obezbijedi i osigura ovo pravo, posebno jer je zahtjev građana Bara jasan i razuman. Valjda građani Bara bolje znaju šta je za njih dobro, od vlasti koja treba da bude servis baš tih građana”, rekao je Čučka.

Dodao je da su u Budvi, gdje Crnogorska učestvuje u vlasti, imali situaciju da su se neki građani protivili odluci o uklanjanju privremenih objekata iz centra Budve i da im je bilo obezbijeđeno da neometano protestvuju i iskoriste svoje građansko pravo.

Potpredsjednik Crnogorske je apelovao na članove DPS-a da poštuje građane ove države jer crnogorski građani nisu njihovi podanici i upozorio da i ono dobro što je DPS učinio prijeti da bude potpuno izbrisano ovakvim postupcima.