22-02-2021

Dan SMŠ Danilo Kiš: Srednjoškolci dobijaju fiskulturnu salu od 1. septembra, Opština Budva ulaže 210 hiljada eura

U Srednju školu Danilo Kiš u narednom periodu biće uloženo oko milion eura. U planu je potpuna adaptacija enterijera i fasade škole i izgradnja multifunkcionalne dvorane sa fiskulturnom salom, najavljeno je iz uprave povodom proslave Dana škole.


Foto:screenshot

Shodno trenutnoj situaciji Dan SMŠ Danilo Kiš obilježen je raznim online sadržajima koji su pripremili učenici u saradnji sa profesorima, a koji su danas postavljeni na sajtu , instagram, facebook profilu i youtube kanalu škole.

"Danas smo povodom Dana škole promovisali projekat adaptacije enterijera i fasade škole koji je radila firma "Arhitektonika" iz Nikšića vrijedan oko 700 hiljada eura. Ministarstva prosvjete nam je, sredstvima dobijenim od Evropske banke,za ovaj projekat odobrilo oko 350 hiljada eura. Čekamo da nam se taj novac uplati da bismo počeli sa radovima. Plan je bio da se sa realizacijom projekta počne još prošle godine, ali zbog trenutne situacije sa epidemijom sve je odloženo, pa se nadamo da ćemo ove godine imati više sreće. Naravno taj novac nije dovoljan za cijeli projekat adaptacije škole , ali uz obećanu finansijsku pomoć Opštine Budva i privrednika grada vjerujemo da ćemo uspjeti", kazao je za portal RTV Budva Ivan Ivanović, direktor škole.


Video: Adaptirani izgled srednje škole

Važno je napomenuti da će srednja škola konačno riješiti višedecenijski problem sa nedostatkom fiskulturne sale.

"Plan je da se do 1. septembra ove godine rekonstruiše postojeći amfiteatar unutar škole i pretvori u multifunkcionalnu salu sa mogućnošću održavanja sportskih aktivnosti. Ovaj prostor moći će da se koristi i kao bioskopska ili pozorišna dvorana. Projekat vrijedan 210 hiljada eura radila je firma "Gradnja Inženjering" iz Nikšića, a u potpunosti će biti finansiran iz budžeta Opštine Budva", saopštio je Ivanović.

J.M.