25-09-2019

Danas centralna rasprava o rebalansu budžeta

Opština Budva pripremila je rebalans budžeta za ovu godinu, koji će biti uvećan za više od tri miliona eura, odnosno sa planiranih 37.798.000 na 41.073.010 eura. Odluka o rebalansu budžeta naći će se danas na centralnoj javnoj raspravi u skupštinskoj sali Opštine Budva, sa početkom u 10 sati.

Danas centralna rasprava o rebalansu budžeta | Radio Televizija Budva

Kada je u pitanju rebalans budžeta, prema riječima sekretara Sekretarijata za finansije i v.d. direktora Uprave lokalnih javnih prihoda Petara Odžića, došlo je do povećanja planiranih prihoda, prije svega zahvaljujući dobroj naplati poreza na nepokretnost, kao i poreza na promet nepokretnosti.

Kako je istakao za Radio Budvu, već sada je naplaćeno oko devet ipo miliona eura na ime poreza na nepokretnost, što je oko 1,1 milion više u odnosu na isti period prošle godine Što se tiče poreza na nepokretnosti, već sada se bilježi 100% planirana naplata sa skoro tri miliona eura.

Na drugoj, rashodovnoj strani, umjesto planiranih 2,5 miliona eura već sada je vraćen dug od oko 7 miliona eura, od kojih preduzeću WTE 3,5 miliona na račun izgradnje dijela postrojenja za tretman otpadnih voda u naselju Vještica, kazao je Odžić, ističući da je riječ i o pozitivnom rebalansu, te da je siguran da ukoliko nastave ovom dinamikom, da će i rebalansirani budžet od 41 milion eura biti ostvaren.

Ono što je važno, Opština Budva je i dalje likvidna, servisira redovne obaveze, reprogram prema državi, zarade zaposlenima i kredite iz ranijeg perioda, a u poslednje dvije ipo godine nije se dodatno zadužila ni cent.

Podsjetimo, Sekretarijat za finansije Opštine Budva uputio je 16. septembra Javni poziv svim zainteresovanim subjektima kako bi uzeli učešće u Javnoj raspravi u vezi pripreme Nacrta odluke o izmjeni odluke o budžetu Opštine Budva za 2019. godinu, u trajanju od 15 dana.

Uvid u Nacrt odluke o izmjeni odluke o budžetu opštine Budva za 2019. godinu i pojašnjenja vezana za isti, dostupna su svim zainteresovanim strankama do 30.09.2019. godine, u kancelariji broj 78., u Sekretarijatu za finansije, Opština Budva, Trg sunca br. 3, Budva, u terminima od 09 do 11h.

Predloge, primjedbe, sugestije i mišljenja na utvrđeni Nacrt zaintersovane stranke mogu slati pisanim putem na adresu: Opština Budva, Sekretarijat za finansije, Trg sunca br.3, Budva, i preko Pisarnice opštine Budva – na istoj adresi; i/ili elektronskim putem na adresu: marko.vujovic@budva.me do 30.09.2019. godine.

Sekretarijat za finansije Opštine Budva razmotriće primjedbe, predloge i sugestije učesnika javne rasprave nakon čega će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj Javnoj raspravi najkasnije do 02.10.2019. godine.

Izvještaj iz prethodne tačke objaviće se 03.10.2019. godine na internet adresi Opštine Budva www.budva.me, na web strani Organi lokalne uprave i službe/ Sekretarijat za finansije/ Novosti i na Oglasnoj tabli u Opštini Budva, Trg sunca br.3, Budva.