08-03-2022

Danas isplata jednokratne pomoći penzionerima

Jednokratna pomoć od 50 EUR, za skoro 78 hiljada penzionera, biće isplaćena danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja


Ilustracija, Foto: Pixabay

“Ministarstvo finansija i socijalnog staranja i Fond PIO realizuju zajedničku aktivnost isplate jednokratne pomoći u iznosu od 50 EUR za sve korisnike prava na penziju čija su primanja po tom osnovu ista ili manja od prosječne penzije, koja iznosi 299,06 EUR”, navodi se u saopštenju.

Jednokratna pomoć biće isplaćena danas, a primiće je 77,89 hiljada penzionera, korisnika prava na samostalnu i srazmjernu penziju, odnosno korisnika prava u Crnoj Gori i inostranstvu, što čini 63,14 odsto penzionera.

“Penzionerima će sredstva biti uplaćena na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili Pošte”, objasnili su iz Fonda PIO.

Iz Fonda PIO su kazali da navedena aktivnost predstavlja četvrtu mjeru pomoći penzionerima koja se isplaćuje u mandatu ove Vlade.

“Ukupna sredstva izdvojena za ovu namjenu iznose preko 3,89 miliona EUR i obezbijeđena su dijelom iz budžeta Fonda PIO, dok su nedostajuća sredstva u iznosu od 3,23 miliona EUR obezbijeđena iz budžeta Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mina