30-04-2019

Danas konačna odluka u vezi spornih lokacija na budvanskom šetalištu

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, kazao je da će na današnjem kolegijumu predložiti da diskoteke i privremeni objekti ispod Pošte ostanu do oktobra. Radulović se na ovaj potez odlučio iako Opština Budva nije dala traženu saglasnost resornom Ministrstvu.

Danas konačna odluka u vezi spornih lokacija na budvanskom šetalištu | Radio Televizija Budva

"Kada prikupimo sva mišljenja, na kolegijumu u utorak, 30. aprila, ću predložiti da svi otvoreni šankovi (diskoteke) ostanu još ovu sezonu, uz sve uslove koje smo im dali, a zbog istog odnosa prema svima to će važiti za kompletnu zonu ispod Pošte”, rekao je Radulović u petak Pobijedi, dodajući da tu stoje već 30 godina i nije problem da ostanu do oktobra.


Podsjetimo, Radulović je prije samo desetak dana izjavio, da će saglasnost i pozitivno mišljenje na izmjenu Plana privremenih lokacija morati da daju Uprava za zaštitu kulturnih dobara, Agencija za zaštitu životne sredine i Opština Budva, te da će u protivnom biti uklonjeni.

"Takav Plan će biti poslat na mišljenje i ako Opština Budva bude saglasna sa tim oni će ostati, ako ne, biće uklonjeni", istakao je nedavno Radulović.

On je Pobjedi, izmedju ostalog kazao, da je očekivao mnogo jasniji stav od opštine Budve.

“Restriktivno smo nastupili prema privremenim objektima ne zbog toga što smo imali bilo što protiv bilo koga, već što smo smatrali da određeni vid ponude nije primjeren mjestu. Imajući u vidu da se u pojedinim opštinama mijenjala vlast, slušali smo disonantne tonove o njihovim potrebama prije ili kasnije, a uvijek uvažavajući mišljenje lokalnih uprava smo krenuli u izmjene programa privremnih objekata”, istakao je Radulović i podsjetio da su do 10. avgusta prošle godine svi zainteresovani korisnici privremenih objekata mogli da traže nove lokacije.

Dio njih to nije uradio, pa su im produžili rok u predsezoni i na osnovu toga napravili nacrt programa privremenih objekata, koji su proslijedili na mišljenje opštinama, Direktoratu za zaštitu životne sredine, Upravi za zaštitu kulturnih dobara i Morskom dobru.

“Mišljenje smo dobili od većine opština, a iz Budve je bilo prilično paušalno, pa se još jednom pokušala ispolitizovati čisto tehnička stvar kazao je Radulović i istakao da je bitno što su se i hotelijeri složili da privremeni objekti ostanu do oktobra, a potom će biti zamijenjeni promenadom od Avale do Zavale”, kazao je Radulović.

Inače, Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je nekoliko puta do sada Urbanističko gradjevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih na dijelu šetališta ispod Pošte u Budvi, medjutim, do toga nije došlo.