29-11-2019

Danas nastavak 27. sjednice SO Budva

Predsjednik Skupštine Opštine Budva, Krsto Radović, zakazao je nastavak 27. sjednice lokalnog parlamenta za danas, sa početkom u 12.30 sati u sali Opštine Budva.

Danas nastavak 27. sjednice SO Budva | Radio Televizija Budva

Prvobitno je planirano da početak nastavka 27. sjednice Skupštine opštine Budva počne u predviđenih 10h, ali je odložen za 12.30h zbog planiranog protesta za očuvanje Miločerskog parka koji će se u istom održati danas, sa početkom u 10 sati.

Sjednica je počela 14. oktobra, kada su odbornici razmatrali prvih 13 tačaka dnevnog reda, sedam dana kasnije (21.oktobra) je održan II dio sjednice sa četiri tačke dnevnog reda, te su za 29. novembar ostale još 32 tačke dnevnog reda.

Današnju sjednicu bi odbornici trebali početi razmatranjem predloga odluka o potvrđivanju zaključka o ispravci tehničke greške u Programu privremenih objekata za 2019 -2023 godinu, o utvrđivanju javnog interesa za projekte žičare i kapele Jaz i odluke o kriterijumu, načinu i postupku raspodjele sredstava za podršku ženskom preduzetništvu.

Na ovom trećem dijelu zasijedanja loklanog parlamenta, najbrojnije su tačke dnevnog reda koje se odnose na razrješenja i imenovanja predsjednika i članova Savjeta i Odbora direktora lokalnih javnih ustanova i preduzeća: Muzeji i galerije, Akademije znanja, Parking servis, Vodovod i kanalizacija i Mediteranski sportski centar kao i niz odluka i zaključaka koji se odnose na poslovanja: Mediteran reklama, Parking servisa, Pogrebnog preduzeća i Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Poslednji set predloga odnosi se na odluke o naseljima i granicama naselja na teritoriji Opštine Budva, o mjesnim zajednicama, uz davanje saglasnosti za osnivanje mjesnih zajednica Gospoština i Gornji Pobori 2.

Sjednicu možete pratiti uživo na kanalu TV Budva, putem LIVE stream-a na portalu RTV Budva, kao i na talasima Radio Budve, na 98,7MHz.

Portal RTV Budva/B.Č.