11-09-2015

Danas presuda u predmetu Košljun

Presuda protiv optuženih u predmetu Košljun, koji se terete za zloupotrebu položaja prilikom prodaje opštinske zemlje u Budvi 2007. godine, biće donijeta danas. Odluku će donijeti sutkinja Višeg suda Valentina Pavličić.

Danas presuda u predmetu Košljun | Radio Televizija Budva

U završnim riječima bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik premijera Aleksandar Tičić i bivša direktorka Prve banke Jelica Petričević negirali su da su zloupotrijebili položaj prilikom kupoprodaje opštinske zemlje na brdu Košljun.

Vido Rađenović u završnom izlaganju priznao je da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, objasnivši da je pomogao Lazaru Rađenoviću i Tičiću oko preprodaje 27.000 metara kvadratnih u Košljunu.

Na optuženičkoj klupi su predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik predsjednika Vlade Aleksandar Tičić, bivša izvršna direktorka Prve banke Jelica Petričević i direktor preduzeća SP„Luna“ Vido Rađenović.

Petričević se tereti da je nezakonito i po nalogu tadašnjeg potpredsjednika budvanske opštine Lazara Rađenovića odobrila kredit od 1.400.000 eura Vidu Rađenoviću, direktoru firme SP ,,Luna“. Vido Rađenović je, kako se navodi u optužnici, novcem od dobijenog kredita na namještenoj licitaciji, kojom je predsjedavao tadašnji menadžer budvanske opštine Aleksandar Tičić, kupio 27.000 metara kvadratnih zemlje u mjestu Košljun.