12-04-2021

Danas protest: Sa plišanom igračkom ispred Starog grada

Okupljanje ispred Starog grada, danas od 16 sati, organizuje grupa građana u ime djevojčice koja je napadnuta od strane komunalnog policajca u Podgorici. Građani će na protestu zahtijevati pooštravanje kazni za napasnike djece. Sugrađani treba da ponesu plišanu igračku koju će ostaviti ispred bedema, na ulazu kod šankova. Na skupu je neophodno poštovanje mjera, držanje distance i nošenje maske.



“Nas nekoliko građana izrazilo je želju da izađe sa porukama da se djeca zaštite od pedofila, silovatelja, da se pooštre zakoni, da se napravi registar pedofila, da se pravi blagi pritisak na institucije, da se i peticija potpiše ako treba, jer ne želimo više da budemo taoci straha, ludila i gluposti i hoćemo konkretne promjene po pitanju ovih stvari”, navodi se u objavi koja kruži društvenim mrežama.

Prema njihovim riječima, uslov koji imaju jeste da svaki građanin koji dolazi da podrži skup, valjalo bi da ponese plišanu igračku.

“Iste bi ostale na tom mjestu zajedno sa porukama bijesa, zabrinutosti, podrške žrtvama, roditeljima, ljutnje (i bez psovki na istim porukama). Skup će trajati 30 min u tišini. Takođe molimo sve koji budu dolazili da dođu sa maskom, da poštuju distancu”, zaključuju građani.