06-11-2020

Danas protest ugostitelja u Podgorici

Udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora danas u 11.30 sati organizovaće protest na Trgu nezavisnosti u Podgorici. U dopisu koji su dostavili Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT) oni su poručila da neće poštovati mjeru Instituta za javno zdravlje (IJZ) o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

Danas protest ugostitelja u Podgorici | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, koje potpisuje predsjednik skupštine Udruženja ugostitelja Podgorice, Miroslav Šćepanović na protestu će im se pridružiti kolege iz čitave Crne Gore.

IJZ najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni, a ta mjera trajaće najmanje 14 dana.

"Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", navodi se u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.

Ugostitelji u dopisu naglašavaju da moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede.

“Ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova”, zaključuje se u dopisu dostavljenom NKT.