24-06-2021

Danas sastanak predstavnika parlamentarne većine

Predstavnici stranaka parlamentarne većine sastaće se danas kako bi pokušali da nađu izlaz iz aktuelne političke krize u vladajućoj koaliciji i prevaziđu nesporazume koji su kulminirali proteklih desetak dana.

Danas sastanak predstavnika parlamentarne većine | Radio Televizija Budva

FOTO: EPA / BORIS PEJOVIĆ

Jedan od inicijatora sastanka predsjednik SNP-a Vladimir Joković rekao je za Dnevne novine da vjeruje da je moguće postići dogovor i da će parlamentarna većina otvoriti sve teme kako bi se došlo do rješenja prihvatljivog svima.

On je kazao da će glavna tema sastanka, biti prevazilaženje problema kako unutar parlamentarne većine, tako i na relaciji parlamentarna većina – Vlada.

Joković je pozvao sve učesnike na političkoj sceni koji čine vlast da biraju riječi prilikom obraćanja i tokom komunikacije, jer postoji prag tolerancije koji ukoliko se pređe, dovodi do situacije da se više ne može dogovarati niti razgovarati.

"Vjerujem da taj prag nije prekoračen i vjerujem i nadam se razumu i odgovornosti prema građanima Crne Gore da je moguće doći do rješenja i dogovora o prevazilaženju aktuelne političke situacije", istakao je Joković.

On je dodao da će unutar parlamentarne većine biti otvorene sve teme kako bi se došlo do kompromisa.