01-04-2022

Danas se u biblioteci održava književna radionica i okrugli sto

Trećeg dana 9. dječijeg književnog festivala "Male morske pjesme i priče" danas će u 13 sati početi književna radionica "Mali od palube", nakon koje će od 18h biti održan okrugli sto na temu "Kako ljubav prema životinjama oplemenjuje dijete".


Foto: JU Narodna Biblioteka Budva

Deveti po redu dječiji književni festival "Male morske pjesme i priče" počeo je 30. marta, a završni program planiran je sjutra 2. aprila.

Četvorodnevnom programu Festivala prethodio je konkurs za osnovce na temu “Bio jednom jedan... (moja omiljena životinja)” koji je završen i objavljena su imena nagrađenih učenika i radova.

Ovogodišnji, deveti po redu Festival počeo je u srijedu, 30. marta izložbom "Blic od palube" koja je postavljena u bioskopu Cadmus Cineplex i radionicom glume.

Juče su učesnici festivala imali književnu šetnju "Đir po Budvi", Književni kviz u Narodnoj biblioteci Budve i projekciju filma u Cadmus Cineplexu.

Danas, u okviru programa "Pisci od palube", književnih radionica u Narodnoj biblioteci Budve, gostovaće: Nikoleta Novak, "O knjigama i životinjama" (13 - 14 časova), zatim Vid Vicko Vukelić "Pjevam o ljubavi" (14 - 15 časova), Zoran Mićović, "Ne žuri da odrasteš" u terminu od 15 do 15.30 časova, dok će od 15.30 do 16 časova Goran Radojičić predstaviti "Vrtešku čuda" i časopis Osmijeh.

Nakon gostovanja Pisaca od palube, takođe u Biblioteci, od 18 do 20 časova biće upriličen okrugli sto na temu "Kako ljubav prema životinjama oplemenjuje dijete".

Završnog dana festivala, u subotu, 2. aprila na Akademiji znanja biće organizovana književna žurka u terminu od 11 do 12 časova, a od 12 do 14 časova upriličićemo svečanu dodjelu nagrada Mali/a od palube, čime će biti završen deveti književni festival Male morske pjesme i priče.

Programi Festivala Male morske pjesme i priče će se odvijati u JU Narodna biblioteka Budve, u amfiteatru Akademije znanja i u bioskopu Cadmus Cineplex.

Prijatelji Festivala su: Opština Budva, JU Narodna biblioteka Budve, NVO Dramski studio Budva Akademija znanja, Turistička organizacija Budve i bioskop Cadmus Cineplex.