31-05-2021

Danas sjednica po hitnom postupku

Predsjednik SO Budva Krsto Radović zakazao je za danas 9. sjednicu Skupštine opštine po hitnom postupku sa početkom u 11.30h, u velikoj sali upravne zgrade opštine Budva.

Danas sjednica po hitnom postupku | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Na dnevnom redu sjednice je samo jedna tačka: Predlog odluke o angažovanju pravnih zastupnika za postupak arbitraže u sporu koji kompanija WTE/EVN vodi protiv Opštine Budva.



Podsjetimo, predsjednik Opštine Budva Marko Carević uputio je prošle sedmice urgentan dopis predsjedniku SO Budva Krstu Radoviću za sazivanje sjednice, kako bi se skupštinski dom izjasnio o angažovanju avokatskog tima, jer prijeti da WTE/EVN pred međunarodnim sudom u Ženevi i Frankfurtu dobije spor težak 64 miliona eura, na koliko je organizovana kriminalna grupa bivše DPS gradske uprave potpisala fiktivnu garanciju.

„Ukoliko bi se postupak okončao povoljno po kompaniju WTE/EVN bila bi dovedena u pitanje, kako imovina, tako i samo funkcionisanje i finansiranje obaveza Opštine Budva. Uzimajući u obzir vrijednost spora, kompleksnost materije, kao i važnost ovog postupka za Opštinu Budva, smatramo da je od velike važnosti osnažiti pravni tim koji bi sačinjavali pravnici iz renomiranih advokatskih kancelarija, sa iskustvom učestvovanja u međunarodnim arbitražnim postupcima“ naveo je Carević u obrazloženju sazivanja hitne sjednice.