03-12-2019

Dani Crvenog krsta se i dalje obilježavaju u Budvi FOTO

Obilježavanje Dana Crvenog krsta u Budvi je počelo još 29. novembra dodjelom zahvalnica i retrospektivom najvažnijih programskih ostvarenja, u okviru proslave Dana Crvenog krsta Crne Gore, a u toku je još niz aktivnosti.

Dani Crvenog krsta se i dalje obilježavaju u Budvi FOTO | Radio Televizija Budva

S obzirom da ova manifestacija obuhvata više značajnih datuma (29. novembar - Dan Crvenog krsta Crne Gore, 1. decembar - Dan borbe protiv side, 5. decembar – Medjunarodni dan volontera), kako navode u saopštenju, ovo je prilika da se javnosti predstavi njihov rad i pozovu zainteresovani da se uključe u ispunjavanju humanitarne misije.Juče je, u okviru manifestacije, obavljeno doniranje prikupljenih prehrambenih i higijenskih proizvoda materijalno ugroženim porodicama na teritoriji opštine Budva.

Nakon toga je održana interaktivna radionica povodom Svjetskog dana borbe protiv side, u prostorijama budvanskog Crvenog krsta kojoj su prisustvovali naši mladi sugrađani.Shodno planu budvanskog Crvenog krsta da svakoga dana do petog novembra održavaju radionice o difuziji Crvenog krsta u obrazovnim institucijama, tako su i danas u "Drugoj Osnovnoj školi" održali radionicu o Difuziji i Međunarodnom humanitarnom pravu, dok je, iz njihovih novih prosotorija upravo kratala prva isporuka socijalnih paketa.