03-01-2018

Davorin Baltić ubio Sašu Markovića?

Kotoranina Davorina Baltića (41), ubijenog prije dvije noći u Beogradu, crnogorska policija sumnjičila je da je u Budvi 2015. godine likvidirao Sašu Markovića (48).

Davorin Baltić ubio Sašu Markovića? | Radio Televizija Budva

To je "Vijestima" nezvanično rekao izvor blizak istrazi ubistva pokojnog poslanika LSCG.

"Ubistvo Markovića policijski je davno riješeno, ali Baltić nije procesuiran zbog nedostatka materijalnih dokaza. Inspektori Centra bezbjednosti Budva i službenici Sektora kriminalističke policije već u prvim danima istrage došli su do operativnih podataka da je Baltić direktni izvršilac ubistva tog Budvanina. Njega su snimile nadzorne kamere, kako se neposredno nakon ubistva udaljava pješice tunelom koji vodi od Bečića ka Budvi", kazao je sagovornik iz istrage ubistva Markovića..

Isti izvor dodao je da je crnogorska policija utvrdila da je Baltić odmah nakon ubistva Markovića napustio Crnu Goru.

"Prema našim podacima prvo je boravio u Brazilu, potom u Italiji, pa Albaniji i na kraju u Srbiji. Koristio je lažna italijanska dokumenta, izdata na ime Nikola Benedeti", kazao je sagovornik iz istrage.

Uprkos nezvaničnim tvrdnjama, crnogorska policija nikada nije zvanično osumnjičila Baltića za ubistvo Markovića. Javnost nije upoznata ni da je za Baltićem policija izdavala potjernicu zbog ubistva bivšeg poslanika.

Policija i sada vjeruje da je Marković glavom platio kumstvo sa Budvaninom Goranom Đuričkovićem, ubijenim 27. oktobra 2015. u Budvi.

Direktor tamošnje policije Vladimir Rebić medijima je potvrdio da je Baltić žrtva obračuna klanova. Kazao je da je taj Kotoranin od ranije poznat policiji.

“Radimo na identifikaciji počinioca ubistva, ali druge informacije ne bih smio da dam zbog istrage”, rekao je Rebić gostujući u Jutarnjem dnevniku na RTS-u.

Tamošnja policija vjeruje da je ubica imao pomagače koji su ga obavještavali o Baltićevom kretanju. Tokom izviđaja izuzeti su tragovi koji će biti predmet vještačenja i snimci sa kamera koje se nalaze u garaži u kojoj je Baltić likvidiran.

Prema saznanjima “Vijesti”, srpska policija je o ubistvu Baltića obavijestila kolege iz Crne Gore, ali od njih još nijesu tražili pomoć u rasvjetljavanju te likvidacije.

Baltića crnogorska policija označava kao visokorangiranog člana kavačkog kriminalnog klana.

Kotorski kavački i škaljarski klan ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Valensiji nestao tovar od 200 kilograma kokaina, koji je navodno pripadao kavačkom klanu.

I iz policije je indirektno rečeno da je krađa milionski vrijednog tovara uzrok krvavog, uličnog rata.

Izvor: Vijesti