25-12-2019

Debaterke SMŠ "Danilo Kiš" plasirane u dalje takmičenje emisije "Mislionica"

SMŠ "Danilo Kiš" se i ove godine ponosi debatnim timom. Učenice su pokazale zavidni nivo znanja tehnikama u debati, koja je realizovana u okviru emisije Mislionica, emitovanoj na RTCG. Debatna ekipa srednje škole Danilo Kiš ukrstila je svoja shvatanja sa neistomišljenicima iz Kotora.


Tema debate je bila "Prijemne ispite treba uvesti u Crnoj Gori za upis na fakultert i srednje škole". Pobjednički tim sačinjavale su učenice gimnazije, Mirjana Kasalica, Damjana Damjanović i Bojana Čičić, dok su u timu kotorske gimnazije bile Stefanija Boričić,Sara Zečević i Anastasija Nišavić.



"Ekipa naše škole zastupala je stav na poziciji propozicije, dok je kotorski tim imao zadatak da opovrgne i negira naše stavove. Opozicijska ekipa imala je značajne argumente ali nije uspjela da ospori tvrdnje naših debaterki. Sudijski žiri u sastavu Ksenija Baković, Ane Puljiz i Matije Miljanića,odlučio je da je pobjedu u debati odnio tim iz Budve. Ovom pobjedom, naše učenice su se plasirale u dalje takmičenje. Nestrpljivo očekuju novu temu i emisiju,kao i odluku o poziciji u narednoj debati" saopštili su iz JU SMŠ "Danilo Kiš".

Čestitamo profesoru mentoru,Krstu Vukoviću i učenicama.