02-06-2020

Demokate Budva: Umjesto spletkarenja, Jelušić da reguliše vašarište ispod hotela Aleksandar

Već nekoliko dana budvanksi DPS, preko svojih izabranih predstavnika, najavljuje velike planove za budvanski turizam i lamentira nad sudbinom privrede, a koja je zapostavljena samo iz jednog razloga, jer je ekspertima iz lokalnog odbora palo na um, da, u sred turističke sezone i par mjeseci do izbora, uz pomoć korumpiranog odbornika, pokušaju uzurpaciju vlasti, saopšteno je iz Opštinskog Odbora Demokrata Budve.

Demokate Budva: Umjesto spletkarenja, Jelušić da reguliše vašarište ispod hotela Aleksandar | Radio Televizija Budva

Foto: (fb Budvanska rivijera) Arhiva, portal RTV Budva

I onda, kako dodaju, kao grom iz vedra neba izadje stav JP Morsko dobro i njenog direkotra, kako zakupci kupališta i plažnih barova neće oslobađati zakupnine, već će „pratiti“ situaciju.

"Umjesto toga, dovoljno je bilo da sebi i svojim novoupošljenim glasačima DPS-a, koji ne mogu ni da stanu, u ionako pretrpanim i odvjeć tijesnim kancelarijama Morskog dobra, smanji zarade, a sa druge strane da korisnicima Morskog dobra makar omogući određene olakšice. Očigledno je da nisu sposobni da shvate ekonomsku situaciju u kojoj se trenutno nalaze korisnici, a posebno neizvjesnost ishoda turističke sezone", navode u saopštenju.

Budvanske Demokrate podsjećaju da je Sekretarijat za zaštitu imovine već u prvim danima krize sa korona virusom predložio predsjedniku Opštine da se svi zakupci javnih površina i poslovnih prostora u vlasništvu Opštine oslobode plaćanja zakupnine za mjesece mart, april i maj, a da im se za preostale mjesece obezbjedi plaćanje po znatno umanjenoj cijeni.

"Svjestan situacije u kojoj se nalazi naša privreda i građani, sekretar Nikola Plamenac je poslao nekoliko dopisa sa istim zahtjevom predsjedniku Opštine i očekujemo da će to prihvatiti i predsjednik i odbornici u Skupštini Opštine. Smatramo da je to jedini način odgovornog odnosa prema javnoj službi, što gospodin Jelušić ima problem da shvati", ističu Demorkate.

Umjesto što se, kako kažu, bavi spletkarenjem u zatvorenom hotelu Blue Star, bolje bi bilo da maksimum svojih organizacionih „vještina“ i autoriteta usmjeri na regulisanje vašarišta, koje pred očima građana Budve raste odmah ispod Hotela „Aleksandar“, a sve po njegovoj prećutnoj saglasnosti, kao i da se fokusira da pomogne korisnicima obale da nekako preguraju ovu turističku sezonu.

"Tek toliko, da ne izbije na začelje u tijesnoj konkurenciji najgorih direktora najsurovijeg javnog preduzeća, još od osnivanja. A na odličnom je putu. Politiku neka ostavi nekome sposobnijem", zaključuje se u saopštenju OO Demokrata Budve.