26-04-2018

Demokrate Budva: Carević dobro da razmisli sa kim sarađuje

Iz OO Demokrata Budva reagovali su na saopštenje M. Carevića pozivajući ga da još jednom dobro razmisli sa kime sarađuje i da se ubuduće ogradi od kombinacija i poslova sa dotičnim "marketinškim magom".

Demokrate Budva: Carević dobro da razmisli sa kim sarađuje | Radio Televizija Budva

"Prije nego se osvrnemo na istupanje gospodina Carevića, ujdurmu o bilbordima i njenu stvarnu pozadinu, mi u Demokratama moramo da istaknemo i da naglasimo da se ono što u daljem tekstu budemo iznijeli ne odnosi na 98% naših prijatelja i članova Demokratskog fronta u Budvi, sa kojima imamo više nego korektnu i dobru saradnju od formiranja vlasti u Budvi. Naša je namjera i jasan stav da ćemo i u narednom periodu nastaviti zajedno da radimo na ispunjenju ciljeva koje smo obećali građanima koji su nas glasali, ali i onima kojima su glasali partije u opoziciji, a rezultate našeg zajedničkog truda građani već jako dobro vide", navodi se u reagovanju budvanskih Demokrata.

Oni ističu da se ovo saopštenje odnosi isključivo na trojac Marko Carević, Milo Božović i Marko Kentera i njihovo kontinuirano djelovanje na urušavanju, te bezuspješnim pokušajima kompromitacije vlasti u Budvi, kojoj, čudno, i sami pripadaju.

"Ne želimo da se osvrćemo na istorijske događaje i sam značaj obilježavanja 100 godina oslobađanja Budve od Austrougraske, već apsolutno dijelimo i podržavamo, kao i većina naših sugrađana, stav i mišljenje predsjednika Opštine Dragana Krapovića. Datum tolikog značaja za sve nas zaslužuje da se obilježi, ali na dostojan i prikladan način, ne narušavajući multinacionalni sklad koji Budva vijekovima gaji i, naravno, bez bilo čijeg monopola nad tim datumom. Jer ne polaže Marko Kentera veća prava na to od bilo kog člana Demokrata i svih ostalih građana Budve.

Ono o čemu želimo da upoznamo javnost su činjenice vezane za formiranje tzv. Odbora za proslavu stogodišnjice Velike pobjede. Tužno je i porazno da neko ko sebe kandiduje da vodi jednu opštinu ne zna nadležnosti, prava i obaveze nosioca visokih funkcija, kao što su predsjednik Skupštine i predsjednik Opštine. Gospodin Carević ne razumije da predsjednik Skupštine može formirati šta god hoće na ovome svijetu, ali da to tijelo ne može preduzimati pravne radnje, niti radnje koje preduzima mogu proizvoditi bilo kakvo pravno dejstvo. Savjetodavna tijela, radne grupe, komisije, odbore, itd. mogu formirati isključivo predsjednik Opštine i Skupština opštine, nikako predsjednik Skupštine", ističe se u reagovanju.

"Da li gospodin Carević misli da, vodeći se ovakvom praksom, u naredne dvije godine vodi Opštinu i preduzima ovakve i slične protizakonite radnje, poput nekih DPS predsjednika opština? Može odmah da zaboravi da će za to dobiti podršku Demokrata.

Drugo, neka gospodin Carević odgovori da li je on lično, uz prethodni dogovor i po uputima Marka Kentere, donio kod predsjednika Skupštine gotovo Rješenje o formiranju “odbora”, koje je gospodin Vujović samo trebalo da potpiše i plasira ga kao svoje rješenje? Kuriozitet je da je Kentera isto radio i za vrijeme DPS-a, da je ugovore, sporazume, poravnanja i razna druga akta sastavljao van opštine i njenih službi, a onda su potpisivana sa funkcionerima opštine i firmi iz redova DPS-a. Inače, u tom Odboru se nije našlo mjesto za predsjednika Opštine, ali jeste za Marka Kenteru, čovjeka koji je sarađujući sa DPS-om u poslijednih 13 godina pokrao milione iz Budve i Crne Gore što je Kopirajt već priznao.

Takođe, tražimo odgovor na pitanje da li je tako formiran Odbor imao svrhu da se dodatno ošteti budžet Opštine kroz još jedno u nizu „autorsko djelo“ Marka Kentere i da li i gospodi kao i Kenteri tu počinje i završava patritotizam, rodoljublje i srboljublje? Za Marka Kenteru je recimo „Karađorđeva zvijezda“ privezak za ključeve, a „Medalja časti“ i „Čovječe ne ljuti se“, su za njega već čuveni “markentinški alati” kojima je bez svrhe i potrebe punio magacine Opštine Budva, Grada teatra i Turističke organizacije Budva godinama, u saradnji sa svojim prijateljem Lazarom Rađenovićem, a za uzvrat prebacivao milione iz džepova građana u njihove džepove!", naveli su oni podsjećajući javnost da je stav Demokrata i u toku pregovora bio da ni po koju cijenu neće pristati na dilove i kombinacije sa bilo kime čije su namjere jednake onima koji su unazad 13 godina opustošili Budvu, pa makar dolazili i iz redova Demokrata. Posebno smo naglasili, pretpostavljajući da se Kentera neće tako lako odreći budžeta garađana, da bilo ko iz Demokrata ne može biti u bilo kojem tijelu, na bilo kojem projektu gdje participira njihov intimus, “menadžer u kulturi” Marko Kentera .

Pozivamo gospodina Carevića da još jednom dobro razmisli sa kime sarađuje i da se ubuduće ogradi od kombinacija i poslova sa dotičnim „marketinškim magom“, jer ukoliko to ne uradi neka unaprijed zna da od Demokrata podršku neće imati, pa neka je traži u redovima DPS-a.

"Takođe, pozivamo naše prijatelje u Demokratskom frontu, koji su se časno preko deceniju borili za oslobođenje Budve od kriminogenih struktura i konačno zajedno sa nama izvojevali pobjedu, da se takođe ograde od Marka Kentere i njegovog daljeg širenja uticaja na koaliciju na vlasti, preko gospode Carevića i Božovića", zaključuje se u reagovanju budvanskih Demokrata.