19-05-2022

Demokrate Budva: Današnja sjednica pokazala da je vrijeme „majstorsko rešeto“

"Da je vrijeme „majstorsko rešeto“ pokazala je današnja sjednica Odbora povjerenika u Budvi", poručuje se iz OO Demokrate Budva u saopštenju za javnost.

Demokrate Budva: Današnja sjednica pokazala da je vrijeme „majstorsko rešeto“ | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti


Da podsjetimo javnost, krizu vlasti u Budvi koja je i dovela do raspuštanja Skupštine i imenovanja Odbora povjerenika, kako smo mnogo puta saopštavali prethodnih više mjeseci, izazvala je neviđena samovolja, bahatost, primitivizam i konstantno kršenje zakona države Crne Gore od strane aktuelnog predsjednika Carevića uz čvrstu podršku kolega iz Demokratskog fronta. Često smo od njih bili optuživani da „rušimo lokalnu vlast“ zbog ljubomore na uspjehe i popularnost Carevića i da je to jedini razlog našeg zahtjeva da se Carević povuče i da ga zamijeni neko drugi iz njihovog političkog bloka. Između ostalog, ukazivali smo da je Carević donio sijaset nezakonitih odluka iz nadležnosti Skupštine opštine Budva. Faktički, sve odluke za koje nije imao podršku u lokalnom parlamentu, Carević je donosio sam. Naravno kršeći zakon.

Danas Odbor povjerenika nije dao saglasnost na nezakonito donijete Carevićeve odluke, nakon čega je Carević sam povukao sve ostale odluke koje je protivzakonito donio. Iako današnja sjednica Odbora povjerenika potvrđuje da smo bili u pravu kada smo insistirali na tome da je Carević nedostojan funkcije predsjednika Opštine Budva i da mora da se povuče, žao nam je što kolege iz Demokratskog fronta na vrijeme nijesu donijele takvu odluku, već tek nakon raspuštanja lokalnog parlamenta. Izgleda da nisu imali „tri čiste“ da mu to ranije saopšte. Taj dio ove priče ostavljamo Careviću da sam tumači.

U svakom slučaju, očekujemo od Odbora povjerenika i ostalih institucija države Crne Gore da se pobrinu da pravno dejstvo Carevićevog bezakonja što hitnije prestane. Sve sporne odluke moraju biti poništene, što ćemo svakodnevno pratiti.

U danima pred nama biće mnogo jasnije ko je iskreno radio na izgradnji institucija u Budvi i zakonitom i pristojnom vođenju naše opštine u cilju opšteg dobra svih građana Budve, a ko je mislio da upravlja Budvom na način na koji su to radili prethodnici iz Demokratske partije socijalista.

Jedno je sigurno, takav deformisani doživljaj vlasti će u nama uvijek imati neprijatelja o kome god da se radi.