25-08-2019

Demokrate Budva: I Jelušić gomila stanove

Kako iz OO Demokrata Budva navode u saopštenju, iz izvještaja koji je medijima dostavila organizacija KOD, a koji se tiče dodjele stanova i stambenih kredita koje je dodjeljivala Vlada Crne Gore uoči Parlamentarnih i lokalnih izbora 2016. godine, javnost je mogla vidjeti da je među srećnim dobitnicima i Predrag Jelušić, novi predsjednik OO DPS Budva i direktor Morskog dobra.

Demokrate Budva:  I Jelušić gomila stanove | Radio Televizija Budva

"Iste one DPS koja je, dok je vršila vlast u Budvi, raznoraznim egzibicijama sa rang listama za dodjelu stanova funkcionerima i službenicima Opštine Budva, stanove uglavnom dodjeljivala ljudima koji jako teško ili skoro nikako u normalnoj državi ne bi mogli dokazati da se zbog svoje lične i porodične nepovoljne finansijske situacije nalaze u stanju potrebe, niti bi mogli ispuniti kriterijume za dodjelu stanova i olakšicama pri kupovini" ističu Demokrate.

Oni navode da ono što je najtragičnije u tome je činjenica da stanove od gramzivih i nezasitih prvaka i prvačića DPS-a nisu mogli dobiti ni njihovi članovi i simpatizeri koji realno zaslužuju rješavanje stambenog pitanja.

"E, pa istu praksu DPS sprovodi i na centralnom nivou, pa tako stanove i stambene kredite dodjeljuje dokazanim i beskompromisnim borcima i čuvarima kutija DPS-a i SD-a, dok ogromna većina mladih bračnih parova i porodica pola svog života ili cio život provode kao podstanari.
G-din Jelušić nam je upao u oko iz prostog razloga što je stambeni kredit od 15000 eura za stan od 72 kvadrata od Vlade dobio uprkos tome što sa svojom suprugom već posjeduje jedan stan od 52 kvadrata, tome što je kao prihod od 250 eura mjesečno ASK-u prijavio kao prihod od rente jednog stambenog objekta, tome što sam ostvaruje mjesečnu neto zaradu od oko 2.800 eura kao direktor Morskog dobra, pa pored ostalih prihoda sa suprugom na godišnjem nivou ostvari i preko 60 000 eura prihoda. Ratu za kredit od 15000 eura g-din Jelušič isplaćuje u mjesečnom iznosu od 28 eura, što se praktično i ne osjeti, s obzirom da mu je neto zarada stotinu puta veća", navode Demokrate.

Oni ističu i to, da ukoliko je g-din Jelušić zaista u stanju realne potrebe za rješavanjem stambenog pitanja, onda se postavlja pitanje u kom rangu potrebe spadaju mnogi njegovi partijski drugovi iz DPS Budva, koji godinama i decenijama žive od 400 do 600 eura mjesečno kao podstanari, kao i generalno građani koji žive ili životare u sličnim uslovima.

"G-din Jelušić je kasno ušao u igru, pa mu je ostalo da svoju karijeru parazitiranja na račun građana još vrlo kratko bazira na državni budžet, pošto u Budvi više neće dobiti priliku koju su imali njegovi prethodnici. Možda se i kroz Komisiju za valorizaciju turisitičkog lokaliteta Buljarica, čiji je član, pokuša ovajditi dijelom kolača u nekom novom potencijalnom projektu otimanja zemlje. Namjerno kažemo pokuša, jer su takvi projekti ubuduće unaprijed osuđeni na propast. Jednom su građanima Budve uspjeli prodati slatke priče valorizacije i bajke o progresu, dva puta neće", poručuju iz OO Demokrata Budva.