18-06-2021

Demokrate Budva: Našim prijateljima Cetinjanima izjavljujemo dobrodošlicu i poziv da svoj odmor provode u Budvi

"Povodom sramnog čina postavljanja transparenta sa fašističkom porukom u Lastvi, OO Demokrate Budva izražava najsnažniju osudu takvog čina, nedostojnog jednog otvorenog i prijateljski nastrojenog grada kakav je Budva", poručuje se u reagovanju opštinskog odbora Demokrata Budve.

Demokrate  Budva: Našim prijateljima Cetinjanima izjavljujemo dobrodošlicu i poziv da svoj odmor provode u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: Demokrate Budva

Oni navode da i ta i slične poruke i radnje poslijednjih mjeseci i dana pokušavaju da unesu razdor i osjećaj nesigurnosti među građane.

"Mora se naglasiti da su ovakve poruke rezultat očaja i nemoći malih grupica ostrašćenih profašistički nastrojenih ljudi, svjesnih činjenice da su, srećom, u minornom i beznačajnom broju okupljeni oko ideje koja je poražena prije ravno 76 godina", kazali su u svom reagovanju.

Takođe, iz OO Demokrate Budva, uputili su poziv Upravi policije i tužilaštvu da u najskorije vrijeme otkriju izvršioce, ali i nalogodavce ovog čina i tražili najstrože moguće predviđene kazne za ovakva djela.

"Našim prijateljima Cetinjanima, ali i svima u Crnoj Gori i regionu izjavljujemo poruku dobrodošlice i poziv da slobodno vrijeme i odmor provode u našem gradu, u nadi da će ovaj sraman čin shvatiti upravo ovako kako smo i mi – kao čin sumanutih umova željnih mrve pažnje", zaključuje se u reagovanju.