20-07-2021

Demokrate Budva: Povjerenje je izgubljeno, maske pale, Car je go

"Poštovana gospodo iz Demokratskog fronta, pored najbolje volje, nije lako razumjeti politiku koju demonstrirate kroz medijska saopštenja prethodnih dana u kojima, između ostalog, koalicione partnere koji su bezuslovno podržali vašeg kandidata za Predsjednika Opštine nakon velike izborne pobjede za koju su na prvom mjestu zaslužni građani Budve, nazivate “Frankenštajn koalicijom”", navodi se u saopštenju budvanskih Demokrata.


Saopštenje prenosimo integralno:

Iako smo u prethodnom periodu imali loše iskustvo sa gospodinom Carevićem, ponovo smo mu dali šansu da upravlja Budvom, sa vjerom da ćemo nakon njegovog imenovanja dogovoriti strateške pravce djelovanja u ovom četvorogodišnjem mandatu.

Nažalost, ni nakon skoro 10 mjeseci od njegovog imenovanja, nemamo koalicioni sporazum, a od novembra prošle godine, ni odgovor na naš veoma konkretan predlog zajedničkog političkog djelovanja u naredne 4 godine. Apsurdno je da je gospodin Carević, autističnom politikom permanentnog nepoštovanja koalicionih partnera, javnim nastupima, vrlo često prostačkim, a u posljednje vrijeme i nezajažljivim grabljenjem nadležnosti Skupštine opštine Budva, uspio da startnu podršku dvadeset, a mogućih dvadesetdva odbornika, svede na jedanaest, sa tendencijom daljeg pada. Uspio je da ispiše nove redove u istoriji crnogorske
politike kao jedini Predsjednik Opštine kome nije usvojen izvještaj o radu. Nakon takvog “uspjeha”, jedini moralni čin je podnošenje ostavke na funkciju za koju više nema podršku
istih odbornika koji su ga i imenovali.

Nevjerovatno je da neko ko se u svakom javnom nastupu poziva na moral i obraz nije to učinio. Izgleda da je fotelja najvažnija u njegovom sistemu vrijednosti. Bahatost, samovolja i primitivizam koje gospodin Carević pokazuje na svakom koraku (čak ni pozorišnu predstavu nije u stanju da pogleda bez skandala, a hotelijere naziva narkodilerima), čine da se pristojni sugrađani stide ponašanja koje više priliči reality programima najnižeg nivoa nego odgovorne funkcije koju obavlja.

Gospodin Carević nije naučio iz grešaka čelnika bivše lokalne i državne vlasti da podrška građana na izborima nije bezrezervna. Sudbina Svetozara Marovića govori dovoljno o tome. Naročito je licemjerno da o restituciji govori uzurpator državne imovine. Potpisani protokol sa sumnjivim investitorom na zemljištu Jadranskog sajma i izvođenje građevinskih radova na Ramajevom gradilištu u centru grada, upravo na zemljištu u procesu restitucije, govore dovoljno o dvoličnosti “uzornog domaćina” i “patriote”.

Poštovane kolege iz Demokratskog fronta, nakon navedenog, a naveli smo samo nekoliko primjera neodgovornog, skaradnog i nedomaćinskog ponašanja gospodina Carevića, ostaje da i vi, kao naši partneri, priznate, jer znamo da uviđate, da on nije dostojan vršenja funkcije prvog čovjeka Budve. Svi “krediti” su potrošeni, povjerenje izgubljeno, maske pale… Car je go.