05-02-2019

Demokrate Budve poručuju DPS-u: Ne igrajte se s polovinom crnogorskog turizma

Iz budvanskih Demokrata su saopštili kako imaju saznanje da gospodin Jelušić i dalje nije odustao od naknadnih „korekcija“ koje bi omogućile da se na budvansko šetalište vrati jedan broj već obrisanih objekata koji urušavaju ponudu Budve na najgori mogući način, te poručili svima koji žele da udalje Budvu od toga da postane normalan grad i vrhunska destinacija da se ne igraju sa polovinom crnogorskog turizma.

Demokrate Budve poručuju DPS-u: Ne igrajte se s polovinom crnogorskog turizma | Radio Televizija Budva

"Opština Budva je usvojila Program privremenih objekata za period 2019-2023. godina i tako stvorila pretpostavke da se tokom sljedećih nekoliko godina Budva transformiše u modernu i uređenu turističku destinaciju sa primjerenom ponudom. Odmah nakon toga je i MORT tj. Vlada Crne Gore utvrdila i donijela Program privremenih objekata za period 2019-2023. godina u zoni Morskog dobra", navode budvanske Demokrate u saopštenju.

Kako ističu, MORT je, takođe, u svom Programu obrisao jedan broj objekata na šetalištu u Budvi, naravno - ni blizu onome što je uradila Opština Budva, ali, ipak, napredak je evidentan i sada imamo minimum uslova da Budva krene putem visokokvalitetnih turističkih destinacija!

"Ovakav pristup i epilog je naišao na žestoko protivljenje rukovodstva Morskog dobra i lokalnog odbora DPS-a, prije svih - gospodina Jelušića i njegovih saradnika u Morskom dobru i lokalnom odboru DPS-a.

Prema našim saznanjima koja želimo ovom prilikom da podijelimo sa javnošću Crne Gore, gospodin Jelušić i dalje nije odustao od naknadnih „korekcija“ koje bi omogućile da se na budvansko šetalište vrati jedan broj već obrisanih objekata koji urušavaju ponudu Budve na najgori mogući način", ističe se u saopštenju.

Iz Demokrata su uputili javno upozorenje svima koji žele da nas, kako navode, na još godinu, dvije ili pet udalje od cilja da Budva postane normalan grad i vrhunska destinacija da se ne igraju sa polovinom crnogorskog turizma!

"Opština Budva je jasno rekla da se protivi zahtjevima Morskog dobra, to jest - DPS-a i ako Vlada u periodu pred nama promjeni Program i vrati obrisane objekte samo će potvrditi da radi po agendi DPS-a i protivno interesima održivog turizma u Crnoj Gori.

Truli politički kompromisi i zadovoljenje pojedinačnih sitnih interesa nikako ne idu zajedno sa ozbiljnim strateškim planiranjem i destinacijskim menadžmentom. Uvjerili smo se u to, jer je tako bilo sve ove godine, dok su to vodili gospodin Jelušić i njemu slični! Srećom, tome ubrzo dolazi kraj!", zaključuje se u soapštenju Demokrata Budve.