31-08-2019

Demokrate: Cirkus zvani DPS, odavno je ispraćen iz Budve

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na izjavu predsjednika Savjeta mladih DPS-a Budva Milije Sekulovića.

Demokrate: Cirkus zvani DPS, odavno je ispraćen iz Budve | Radio Televizija Budva

Saopštenje Demokrata prenosimo u cijelosti:

Cirkus zvani DPS, sa akrobatama kriminalcima u glavnoj ulozi, odavno je ispraćen iz Budve. Imajući u vidu posljedice koje je ostavio za sobom, nikada se više neće ni vratiti. Na žalost, ostao je po neki politički klovn da iz prikrajka govori o potrebi povratka pljačkaškog karavana. Tako i Sekulović iznosi argumente političkih marginalaca, koji su postali potpuno nebitni na političkoj sceni Budve.

Opoziciona vlast u Budvi će opstati, ako ni zbog čega, onda zbog toga da vi nikada više ne budete u prilici da upravljate Budvom. Toliko ste miliona eura iznijeli iz našeg grada, da se čudimo otkuda politička smjelost za priču o potrebi dolaska nove garniture kriminalaca. Lokalni odbor DPS Budva poznat je kao rasadnik pravosnažno osuđenih za teška krivična djela. Zar je to vizija razvoja koju nudite građanima Budve?

Za razliku od vas, rezultati Demokrata nakon dvije godine vršenja vlasti učinili su da se Budva prepoznaje po riječima: finansijska konsolidacija, vraćeni dugovi, redovne plate, besplatni udžbenici za sve osnovce, novi vrtić, novi Dnevni centar, adaptirana škola, naknade za bebe, investicije i suficit. Otuda je Opština Budva uspjela da za nepune dvije godine vrati 25 miliona eura dugova prethodne vlasti, a da se pri tome ne zaduži ni cent, kao i da se potpuno finansijski konsoliduje.

Ovo je dakle, činjenična, vrednosna i brojčana razlika između vas i nas. A to, ko je unizio instituciju lokalne uprave u Budvi, nećemo komentarisati, već ćemo ostaviti građanima na ocjenu.

Vi ste, Sekuloviću, po svim parametrima, politička prošlost Budve, a bićete, nakon realizacije Briselskog plana, i organizovanja prvih fer i poštenih izbora politička prošlost Crne Gore.