18-03-2020

Demokrate: Da se obavještenja o korona virusu objavljuju na engleskom, ruskom i albanskom

U cilju efikasnijeg informisanja svih građana o mjerama za prevenciju korona virusa na teritoriji Crne Gore, iz Demokratske Crne Gore predlažu da se obavještenja objavljuju na engleskom, ruskom i albanskom jeziku, naročito u južnim opštinama.

Demokrate: Da se obavještenja o korona virusu objavljuju na engleskom, ruskom i albanskom | Radio Televizija Budva

"Veliki broj građana Crne Gore i onih koji su se zatekli u našoj zemlji imaju potrebu informisanja na nekim od predloženih jezika. Ova potreba je naročito karakteristična za opštine Bar, Ulcinj i Budvu ali i mnoge druge opštine u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokrata.

Imajući to u vidu, oni predlažu da državni organi i organi lokalnih samouprava na svojim zvaničnim internet prezentacijama, ili prilikom saopštavanja važnih informacija u elektronskim medijima, saopštenja upute i na predloženim, a ukoliko postoji potreba - i na drugim jezicima.

"Cilj je da svi građani Crne Gore i strani državljani koji su se zatekli u našoj državi imaju potpunu i pristupačnu informaciju o mjerama države, kako bi svoje ponašanje uskladili sa tim", zaključuje se u saopštenju.