17-06-2020

Demokrate: DPS brana demokratiji i najveća prepreka ulasku u EU

Vojini učenici su danas po svemu sudeći prevazišli svog učitelja. Učenici jednog od najvećih regionalnih ekstrema pokušali su da golom silom, prebijenjem, hapšenjima, lomljenjem stakala i uništavanjem inventara Skupštine opštine Budva sprovedu svoje diktatorsko-ekstremističke zamisli, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.


Saopštenje prenosimo integralno:

Ovakve Šešeljevske metode navode sve nas na zaključak koji čujemo na svakom koraku, a on glasi: “Danas je najveća sramota u Crnoj Gori glasati za DPS, raditi kao DPS ili djelovati u ime DPS-a.”
DPS i njegovi ekstremisti su najveća brana uspostavljanju moderne, evropske i pravne države. Oni su brana demokratiji i najveća prepreka ulasku naše zemlje u Evropsku uniju.

U Crnoj Gori su svi ugroženi – i Crnogorci i Srbi i Muslimani i Bošnjaci i Albanci i Hrvati i svi građani koji su protiv DPS-a, jednom riječju, u Crnoj Gori nijesu ugroženi samo ekstremi, kojih je, očigledno, najviše u DPS-u. Takvi ljudi, koji su sledbenici Vukove i Vojine katedre kleronacionalizma, ne poznaju demokratske standarde niti priznaju Ustav i zakone. Poznaju samo mržnju, silu, bezakonje, nacionalizam, šovinizam, ratnohuškačku retoriku, suzavce, pendreke, marice, prijetnje, prebijanja i sve ono čega se savremeni svijet stidi.

Uostalom, vidjeli smo i nešto slično čuli na njihovom nedavno održanom Kongresu na kojem su gostovali aveti prošlosti i zvijezde devedesetih sa kojima su postavili temelje nacionalističko-huškačke politike.

Ovom prilikom pozdravljamo reakciju ambasadorki Sjedinjenih američkih država i Ujedinjenog kraljevstva koji su osudili nasilje i upotrebu sile, te pozvali na poštovanje demokratskih procesa i obezbjeđivanja uslova za slobodne i fer izbore koji su temelj demokratije.