11-04-2019

Demokrate: DPS u Budvi kupi mrvice sa političkog stola

Iz Opštinskog odbora Demokrata su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS-a navodeći da izgleda da fiksacija DPS-a Draganom Krapovićem i frustracija načinom na koji je iznio svoj dvogodišnji mandat ne jenjava ni puna tri mjeseca od dobrovoljnog napuštanja mjesta predsjednika Opštine Budva, u skladu sa koalicionim dogovorom.

Demokrate: DPS u Budvi kupi mrvice sa političkog stola | Radio Televizija Budva

Kako se ističe u saopštenju OO Demokrata Budve "OKG DPS Budva navodi da je Krapović razvlašten, ali i pored toga njemu lično i nama adresiraju svoja smiješna saopštenja i optužbe.

Ne bilo kome drugome u vlasti, već isključivo nama i predsjedniku našeg odbora. Tako sami nesvjesno dokazuju i pokazuju ko je za njih na vlasti,i kome oni kao opozicija upućuju svoje zamjerke".

Demokrate navode da su ponosni da DPS jedino njih percipira kao protivnike, iako je DPS u Budvi sada mala stranka sa malom podrškom.

"Oni su u Budvi svedeni na to da kupe mrvice sa političkog stola u trenucima neslaganja u vladajućoj koaliciji, pa potpuno potučeni i dezorjentisani sada samo potpisuju saopštenja koja stizu iz Podgorice. Nije slučajno što šalju saopštenje na jučerašnji dan, dan kada je bilo burno na šetalištu, gdje su zakupci privremenih objekata protestovali zbog odnosa Morskog dobra i MORT-a prema njima.

Bune se zbog selektivnog pristupa, dovođenja u zabludu i netransparentnog načina rada. Zna se da je čelne ljude tih institucija upravo postavio DPS, ako se one danas uopšte mogu nazvati institucijama.

Krah je doživio DPS nedavno na Žabljaku, krah i bruka je i u Budvi i ova DPS Vlada će biti zapamćena po tome što se ponašala kao da je u pitanju piljara, a ne Vlada jedne države", navodi se u saopštenju.

Demokrate ističu da se nakon Žabljaka, gdje se, kako navode, ž lokalni odbor DPS-a usprotivio onome što je uradjeno Budvi ranije, ovdje odbor DPS to ne smije, već to rade pojedinci poput odbornice Kuč, koja je na televiziji javno prozvala ministra Radulovića.

"To je, naravno, uradila radi zaštite svog ličnog interesa, a ne javnog. Odbornici DPS-a su i inače prpoznati kao jako aktivni na skupštinskm diskusijama, javnim raspravama i skupovima samo kada je u pitanju neki njihov lični interes ili biznis. Lokalni odbor OKG Budva, takođe, ne smije da postupi kao njihove partijske kolege sa Žabljaka,jer su oni ipak loši đaci koji moraju da se dokazuju, pošto su pregaženi u Budvi, jer im je v.d. predsjednika odbora postavljen iz Podgorice, jer im saopštenja pišu u Podgorici, jer u najkraćem – ne postoje u Budvi. Zadnji put kada su imali političku moć i donekle bili autonomni kao odbor, pokrali su sve što im je palo pod ruku, a ljudi koji su tada bili na čelu su priznali da su lopovi. Taj nekadašnji „autonomni“ odbor je donio Budvi katastrofu i pljačku od koje će se opravljati decenijama, a možda ipak „samo“ godinama, jer Budvu ne vodi DPS, što se već pokazalo tokom mandata ove vlasti.

Sad bi kolege da kritikuju nas, kao da upravo oni isti, iako se sada ponekad stidljivo i nemušto ograde od lošeg čika Sveta, nisu donijeli sve ono loše što sada nama spočitavaju. Kao da im je neko smetao da srede šetalište i sve ostalo deceniju i po, koliko su bili na vlasti. Tada nisu pominjali upravljanje destinacijom, već su samo mislili na kupovinu glasova ne hajući šta će to donijeti Budvi i gradjanima.

Tada nisu pominjali planove i vizije, a bolje je da ni sada to ne rade, jer nas je svaki njihov projekat, svaka njihova vizija skupo koštala, a novac je zavrsio ili u džepovima Marovića, Rajka Kuljače ili Lazara Radjenovića, koje danas ne poznaju, ili dio za partijsku kovertu pomoću koje su bili „moćni“ u Budvi", ističu Demokrate.

Na kraju, poručuju Demokrate DPS-u, "kad već brinete za sezonu i turiste kolege, pitajte goste hotela “Palas”, gdje je jedna od DPS perjanica, Marko Pokajnik Vuković, menadžer, a takođe pitajte i Petrovčane šta misle o svim rokovima probijenim za infrastrukturu “Kristal rivijere”, projekta Budvanske rivijere i „strateškog partnera“ DPS-a".

Demokrate u saopštenju navode da uže jezgro Petrovca izgleda kao da je nuklearna bomba pala.

"Tu niste saopštenje dali. To ne vidite, jer su vam iz Podgorice tako naredili. To ne vidite, jer to su vaši propusti, kao i petrovačko, budvansko i svako drugo šetalište u Crnoj Gori.

Sada se direktor Morskog dobra i v.d. predsjednik budvanskog DPS-a, izložen napadima svojih partijskih prijatelja koji ga optužuju za selektivnost, krije upravo iza riječi koje je Dragan Krapović više puta naglašavao, a to je da je uklanjanje vašara sa šetališta samo prvi, ali i najvažniji korak ka uvođenju reda u nekada najljepšoj promenadi na ovom djelu Jadrana.

S tom razlikom što program privremenih objekata koji je Dragan Krapović predložio kao predsjednik Opštine, a SO prihvatila, nije poznavao građane prvog i drugog reda, niti je razlikovao povlašćene od “običnih” zakupaca, kao što je slučaj sa planom MORT-a i Morskog dobra.

Na kraju, ne brinite, mi ćemo dovesti u red i šetališnu i saobraćajnu infrastrukturu. Trajaće to upravo zbog vas, ali ćemo dovesti naš grad na zelenu granu, a vi se samo sklonite, da nas ostale ne podsjećate na ružnu prošlost!", zaključuje se u saopštenju budvanskih Demokrata.