12-05-2022

Demokrate: Imenovanje Probilović je više nego jasna manifestacija povratka DPS-a na vlast

Suzana Priblović, poslanica i prva perjanica DPS-a Budve koja je juče izabrana glasovima URA-e i SNP-a za predsjednicu Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore je ona ista osoba protiv koje su tadašnji predsjednik SO Budva Krsto Radović, ali i SNP i URA, podnosili krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja u korist uzurpatora prilikom nasilnog i protivzakonitog preuzimanja vlasti u Budvi u ljeto 2020. godine, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.


Foto: DCG

Takođe, kako dodaju, Suzana Pribilović je osoba koja je omogućila prekrajanje izborne građana Kotora, kada je zahvaljujući njenim odlukama na čelo Opštine Kotor nezakonito postavljen pajser-predsjednik Željko Aprcović.

„Neosnovanom i neovlašćenom tvrdnjom u ime Ministarstva javne uprave da su predsjednik SO i predsjedavajući SO Budva povrijedili Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Budva, Pribilovićka je bezobzirno, neprofesionalno, politički pristrasno i, uz sve to, perfidno pokušavala da pripremi teren da se politička i pravna hajdučija koju je najavila grupa odbornika predvođena DPS-om može smatrati legalnom i da, što je im očigledno jako značajno, ta pravna hajdučija može biti štićena policijskom silom”, navodi se u krivičnoj prijavi.

Stoga, prema riječima Demokrata, najnovije imenovanje Probilović je više nego jasna manifestacija povratka DPS-a na vlast.

"I to – da sramota bude veća – uz pomoć istih onih ljudi koji su protiv nje podnosili krivične prijave i Pribilovićku označavali kao osobu koja je doprinijela prebijanju i batinanju poštenih građana Budve. Ovom činom ti poslanici su pljunuli u lice svim pohapšenim i prebijenim građanima tokom te borbe protiv ustavnog puča. Tom prilikom je današnji dron-premijer Kavačkog klana, a tada sve su prilike lažni opozicionar-spavač DPS-a, lično ispred zgrade opštine davao izjave protiv kriminalnog preuzimanja vlasti. Ako se pak toga ne sjeća, s obzirom da mu je Suzana Pribilović danas koalicioni partner, onda mu sigurno sledeće njegove riječi izgovorene tada ispred opštine Budva zvuče kao noćna mora:

“Budite sigurni da ako budete gazili narodnu volju, da će u trenutku kad vam bude najteže narod pregaziti vas”.

Jedino u čemu vidimo pravdu jeste da je svaki pokušaj neustavnog rukovođenja kojeg se Pribilovićka prihvatila bio izuzetno kratkog daha, pa će i ovaj poslednji gdje to pokušava uz pomoć dojučerašnjih tužitelja", zaključuje se u saopštenju Demokrata.