21-08-2016

Demokrate: Na pomolu još jedna teška zloupotreba kojom bi Budva i Crna Gora ostale bez vrijedne imovine

Demokrate: Na pomolu još jedna teška zloupotreba kojom bi Budva i Crna Gora ostale bez vrijedne imovine | Radio Televizija Budva

"Poštovani građani, na pomolu je donošenje još jedne štetne odluke od strane SO Budva, na pomolu je još jedna teška zloupotreba kojom bi Budva i Crna Gora ostale bez vrijedne imovine.

Naime, upravo sada, kada su već izbori raspisani, vlast u Budvi, naravno po diktatu iz Podgorice, želi na sledećoj sjednici SO Budva donijeti odluku kojom se ingerencije Opštine Budva nad zemljištem u Buljarici prenose na Vladu Crne Gore.

Ima više problematičnih aspekata ovakvog postupanja vlasti u Budvi. Činjenica je da po zakonu jedino SO Budva raspolaže imovinom Opštine Budva u Buljarici, a SO Budva je do sada potpuno nezakonito zaobiđena u cijelom poslu. SO Budva je zaobidjena zato što troje odbornika DPS-a ne žele glasati za tako nešto jer bi takva odluka nanijela mnogo štete njihovim privatnim interesima.

U centru koji rukovodi cijelom operacijom ovo dobro znaju, znaju da bez odluke SO Budva ovaj koruptivni posao ne mogu privesti kraju, pa već duže vrijeme pokušavaju preko raznih ljudi u DPS-u, preko klijentelističko-tajkunskih krugova, pa i preko advokata Nikole Martinovića, inače konsultanta Vlade Crne Gore za projekat u Buljarici, pritisnuti troje odbornika DPS-a čije familije imaju zemlju u Buljarici da glasaju za planiranu odluku, vrlo štetnu odluku za opšti interes, ali i odluku koja se direktno kosi sa njihovim ličnim interesima. Da budemo načisto ko je u pitanju, imena troje odbornika su Aleksandar Armenko, Marko Vuković i Branka Medin Stanić.

Kompletan posao oko Buljarice ima mnogo elemenata korupcije i mnogi su, uključujući i takozvanog predsjednika Opštine Budva, izašli iz svojih nadležnosti kako bi se stavili u službu "prve familije”. Šta je troje pomenutih odbornika natjeralo da promjene stav i eventualno glasaju za ovu štetnu odluku? Na prošloj sjednici SO Budva je izglasan DUP Buljarica I i to je ono što su istrgovali odbornici DPS-a, svjesni da je došao momenat kada moraju popustiti pred pritiscima. Da podsjetimo, DUP Buljarica I je donešen upravo sada, osam godina poslije odluke o izradi tog DUP-a, donešen je sada iako se radi PPPNOB, donešen je iako u skorije vrijeme nijedan plan u Budvi nije dobio saglasnost MORT-a. Sve ovo smo već najavili, i svakome ko zna da sabere dva i dva je jasno o čemu se radi.

Ovim putem javno apelujemo prvo na odbornike Armenka i Vukovića, a i na odbornicu Medin da ne glasaju za ovu odluku i da zbog svog ličnog interesa, partijske discipline i manjka hrabrosti ne nanesu nesagledive posledice Budvi i Crnoj Gori. Jer njihova zemlja je njihova i neka rade sa njom što god hoće, ali milioni kvadrata Opštine Budva su vlasništvo svih nas.

Ne vjerujemo da građani Budve i Crne Gore žele da se tako lako potroši jedna netaknuta lokacija, a da od nje profitiraju najviše Milo, Aco, Ana, Nikola, Brano itd.

Uostalom, postavlja se pitanje kako je uopšte moguće da neko ko je pravosnažno osudjen za koruptivna djela, a to je slučaj upravo sa odbornikom Armenkom, nepunih mjesec dana kasnije odlučuje i glasa o ovako važnom pitanju. Tako nešto poštovani gradjani je moguće jedino u Crnoj Gori, jedino u Budvi i jedino u DPS-u.

Takođe, s obzirom na to da je i zvanično otvorena istraga političke korupcije u Budvi, biće zanimljivo vidjeti kako će se u ovom slučaju ponijeti gospoda Perović i Balević iz “Korumpirane Budve/Pozitivne Crne Gore”. Isto važi za odbornika Nikolu Vukčevića. Ukoliko gospoda glasaju za planiranu odluku biće jasno da benefite političke korupcije koja je na sceni u Budvi nisu koristili samo iz DPS-a Budva, to jest nisu samo Sveto, Lazar i Srđa, već i “prva familija” na čelu sa premijerom Đukanovićem.

Na kraju, javno pozivamo Glavnog specijalnog tužioca, gospodina Katnića da isprati ovu situaciju sa velikom pažnjom, da provjeri naše navode jer za to ima mogućnosti. Ukoliko pomno bude pratio dešavanja u Opštini Budva i predstojeću sjednicu, biće u mogućnosti da djeluje u skladu sa zakonom i nadležnostima, i tako sačuva Budvu i Crnu Goru potencijalnih ogromnih šteta i posledica", navodi se u saopštenju OO Demokrate Budva.