12-02-2018

Demokrate osuđuju postupak Vujovića

Opštinski odbor Demokrata Budva osudio je čin zloupotrebe službenog vozila od strane v.d. direktora "Vodovoda i kanalizacija", Vladimira Vujovića.

Demokrate osuđuju postupak Vujovića | Radio Televizija Budva

"Sa osudom takvog ponašanja javnih funkcionera složiće se svaki građanin, bez obzira kojoj političkoj opciji pripada. Međutim, imamo veliki problem kada ta osuda dolazi od vašeg političkog subjekta, subjekta koji može držati malu školu zloupotrebe opštinskih i državnih resursa u stranačke i lične svrhe", navodi se u saopštenju Demokrata.

U reagovanju Demokrate ističu da bi "Voljeli da ste ovako odreagovali ka centrali vaše stranke, ili jednoj od frakcija vaše stranke, baš ovih dana kada smo svi bili svjedoci zloupotrebe službenih vozila na dan izbora u Beranama i Ulcinju. Ili prije toga na Cetinju i Mojkovcu. O Budvi i oktobru 2016. godine da i ne govorimo. Inicirajte smjene odgovornih ili makar javno osudite takvo ponašanje i od Demokrata ćete dobiti javnu i iskrenu podršku. Međutim, znamo da to niste kadri i smjeli uraditi i da ste i ovo saopštenje brzopleto napisali i poslali, pa se sada kajete, pa u tom smislu i ne gajimo iluzije".

Oni dodaju da se brzopletost ogleda i u tome što su u svom saopštenju pitali predsjednika Opštine, gospodina Dragana Krapovića, šta je uradio povodom konkretnog slučaja.

"Niste provjerili da preduzećima kojima je osnivač opština upravljaju Bordovi direktora i da jedino oni imenuju i razriješavaju direktore, kao i da jedino oni formiraju disciplinsku komisiju, u slučaju pokretanja disciplinske odgovornosti. Vi čas zamjerate predsjedniku Krapoviću kako je „skoncentrisao svu vlast u svojim rukama“, a čas očekujete od njega da djeluje van svojih ovlašćenja", ističu Demokrate i dodaju da:

"Čas optužujete vlast da sprovodi politički progon i revanšizam, kao i da postavlja politički podobne kadrove, pa vam onda smeta što je na čelo „Vodovoda“ trenutno osoba koja je za vrijeme vašeg zemana bila finansijski direktor istog preduzeća. Da li je taj bipolarni poremećaj koji se manifestuje u vašim istupima poslijedica toga što se pola godine ne možete dogovoriti koja od struja će vam voditi opštinski odbor, to ostavljamo vama. A ostavljamo i nadležnim organima pomeutog preduzeća da rade svoj posao."

Demokrate navode da "niti će bilo koji pojedinac iz Demokrata vaspitavati javne funkcionere, niti na to imamo pravo".

"Ovdje smo došli da bismo radili i borili se za promjene u korist javnog interesa, a sve što odudara od onog zbog čega su nam građani dali povjerenje naići će na našu javnu i nedvosmislenu osudu. Tako i u konkretnom slučaju", zaključuje se u reagovanju.